NavMenu

MannHummel BA otvorio savremeni logistički centar u Tešnju - Najveća investicija kompanije do sada u BiH

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 01.03.2021. 10:45
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Marcin Balcerzak/shutterstock.com)Ilustracija
Presijecanjem vrpce u petak, 26. februara, svečano je otvoren novi logistički centar kompanije Mann+Hummel BA u Tešnju. Riječ je o objektu površine od oko 5.000 kvadratnih metara i to je najveća dosadašnja investicija kompanije Mann+Hummel u Bosni i Hercegovini, koja u Tešnju proizvodi filtere za automobilsku i mašinsku industriju, prenio je zvanični sajt te općine.

Prema riječima Mahmuta Galijaševića, generalnog direktora kompanije, sama investicija je vrijedila više od 4 mil EUR, a radovi su trajali punih godinu dana.

- Širenje logističkog prostora znači i stvaranje novog proizvodnog prostora u okvirima postojećih objekata, što je i preduslov rasta naše fabrike u Tešnju - rekao je Galijašević.

Nove investicije i nova radna mjesta u vremenu svjetske zdravstvene i ekonomske krize mogu realizirati samo najhrabriji i najuspješniji, poručio je općinski načelnik Suad Huskić.

- Želim čestitati Mann+Hummel grupaciji na odluci da dalje investira i razvija se baš u Tešnju. Vjerujem i iskreno se nadam da će ukazano povjerenje biti opravdano kroz dobre poslovne rezultate - rekao je Huskić.

Uz povećanje broja zaposlenih i tokom pandemije, kompanija Munn+Hummel završila je 2020. godinu sa oko 700 uposlenika i ukupnim prometom od oko 80 mil KM, od čega se 97% proizvodnje plasira na inostrano tržište.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.