NavMenu

Marina Stupar nova direktorica prijedorske Mire

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.02.2021. 14:14
Komentari
Podeli
Pogoni Mire (Foto: Prijedorgrad.org)Pogoni Mire
Na sjednici Upravnog odbora Mire iz Prijedora, članice Kraš Grupe, za novi direktoricu imenovana je Marina Stupar, dosadašnja pomoćnica direktorice društva, saopšteno je iz prijedorske Mire.

Na toj je poziciji bila od januara 2016, a prethodno je bila direktorica Sektora kadrovskih, općih i pravnih poslova. Dosadašnja direktorica društva i članica Upravnog odbora Marica Vidaković povlači se s tih pozicija, ali u Kraš Grupi nastavlja da radi na poziciji savjetnice predsjednika Uprave.

- Zahvaljujem Upravnom odboru na povjerenju koje su mi ukazali ovim imenovanjem. Nova je funkcija za mene velika čast i odgovornost te s ponosom gledam u budućnost Mire koju ćemo zajedničkim snagama nastaviti graditi kao uspješnu i modernu kompaniju. Na temelju dugogodišnje tradicije, vrhunske kvalitete i snažnog kolektiva i dalje ćemo stvarati nove vrijednosti i uveseljavati potrošače u Hrvatskoj i BiH, zemljama u okruženju, ali i širom svijeta - izjavila je Marina Stupar.

Mira je vodeći proizvođač konditorskih proizvoda s primarnom proizvodnjom keksa i vafli u Bosni i Hercegovini koji 80% proizvoda izvozi u zemlje regije, Evropske unije te u Sjedinjenje Američke Države, Kanadu, Australiju i Saudijsku Arabiju. Kompanija je prošle godine poslovala pozitivno bez obzira na sve izazove i otežane uslove rada, s rastom plata te ispunjenim planom proizvodnje.


Protekla će godina u Miri biti upamćena i po realizaciji jednog od značajnijih i većih projekata, puštanja u rad nove linije za proizvodnju u okviru investicije ukupne vrijednosti 1,6 mil EUR. Investicija je obuhvatila nabavku jedne od najmodernijih oprema za cijelu liniju, što uključuje strojeve za izradu tijesta, oblikovanje i finalnu obradu kao i pakovanje keksa te tako stvara mogućnost plasiranja novih proizvoda na tržište.

Uz daljnje investicije, ulaganja u razvoj i radnička prava, u 2021. godini fokus nove Uprave biće na preseljenju cjelokupne proizvodnje u proizvodni pogon na Svalama, čime će se stvoriti uslovi za dalji razvoj, modernizaciju i povećanje poslovanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.