NavMenu

Policija Brčkog do aprila u novoj zgradi

Izvor: eKapija Srijeda, 24.02.2021. 10:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ilya Andriyanov/shutterstock.com)Ilustracija
Policija Brčko distrikta BiH započela je još početkom prošle godine aktivnosti oko preseljenja u novu zgradu.

U sklopu tih aktivnosti najprije je premješten službeni parking i vozni park, kao i dio tehničke službe radi održavanja, a uređen je i okolni prostor. Vršene su potrebne pripreme, nabavka ili prenos materijalno-tehničkih sredstava i opremanje prostora za stavljanje u funkciju Policije Brčko distrikta BiH u novoj zgradi, prenosi Radiobrcko.ba.

Trenutno, s početkom povoljnijih vremenskih prilika stekli su se uslovi da se u narednih jedan do dva mjeseca inteziviraju aktivnosti kako bi Policija Brčko distrikta BiH u cjelosti preselila u novu zgradu.

Stvoreni su uslovi za preseljenje jednog broja jedinica Policije, tako da su u novoj zgradi sa radom započeli Jedinica saobraćajne policije, Jedinica za istraživanje ratnih zločina i Jedinica za sprečavanje i suzbijanje terorizma i ekstremnog nasilja.

Podsjećamo da Policija Brčko distrikta BiH od sredine marta prošle godine zbog okolnosti koje su nastupile usljed pandemije kapacitete nove zgrade koristi za prikupljanje izjava od osoba, kao i i realizaciju većih policijskih akcija s ciljem smanjenja rizika od širenja koronavirusa u prostorijama gdje borave zaposleni u Policiji Brčko distrikta BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.