NavMenu

Biznis inkubator Zenica rasadink uspješnih preduzeća - Kapaciteti prošireni proizvodnjom namještaja po mjeri

Izvor: eKapija Petak, 19.02.2021. 08:55
Komentari
Podeli
ILustracija (Foto: Tyler Olson/shutterstock.com)ILustracija
Uspostavljanje Biznis inkubatora Zenica počelo je 2004. godine, a prvi stanari počeli su proces inkubacije 2006. godine kada su u njemu zaživjele prve poslovne ideje. Osnovao ga je Grad Zenica s ciljem podrške početnicima u biznisu da uz što manje troškove realizuju svoju poslovnu ideju.

Jedan od 43 korisnika Biznis inkubatora Zenica je preduzeće Orlando-Samel-Nameštaj koje se bavi proizvodnjom tapaciranog namještaja po mjeri, a koje je svoje prve poduzetničke korake u Inkubatoru započelo prije dva mjeseca.

- Motivisani željom da vaš porodični i poslovni prostor učinimo idealnim okruženjem, pripremili smo bogat asortiman namještaja po mjeri. U našem asortimanu možete pronaći moderan, funkcionalan i udoban namještaj po povoljnim cijenama.

Glavna karakteristika svih naših modela je funkcionalnost koja se ogleda u pametno iskorištenom prostoru stranica, svaki model unaprijeđen je novim mehanizmom izvlačenja, dva sanduka osiguravaju dodatni prostor za odlaganje stvari – naglasio je Samel Avdić, vlasnik ovog preduzeća.

Diplomirani kriminalista po struci, dugi niz godina proveo je u Njemačkoj i Sjedinjenim Američkim Državama, a potom se u rodni grad vratio kako bi pokrenuo biznis i kreirao radna mjesta.

- Biznis inkubator Zenica kojim upravlja Agencija ZEDA predstavlja mjesto za razvoj preduzeća, obezbjeđuje povoljne uslove rada, početne prostorije, savjetovanje i drugu podršku koja onima koji započinju biznis mnogo znači. Želim naglasiti da u Biznis inkubatoru vlada poslovna i pozitivna atmosfera što nam je dodatna motivacija – rekao je Samel čije je preduzeće prva dva proizvoda doniralo u humanitarne svrhe, ljudima koji su u stanju potrebe i tim činom već na samom početku pokazao da je čovjek velikog srca.

Preduzeće je na početku zaposlio 9 radnika, a planovi su veliki.

- Planiramo povećati obim proizvodnje, povećati broj radnika, naći klijente na inostranom tržištu i intenzivirati tu saradnju. Iako smo tek na početku, možemo se pohvaliti da smo u kratkom vremenskom periodu stekli zadovoljne klijente, a težimo ka povećanju klijenata kako na našem tako i na inostranom tržištu – rekao je Samel.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.