NavMenu

Nove mjere ispraznile skijališta u Crnoj Gori

Izvor: Dnevne novine Petak, 19.02.2021. 10:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Biserka Stojanovic/shutterstock.com)Ilustracija
Uprkos pandemiji korona virusa crnogorska skijališta vrvila su od domaćih gostiju, te je sve ukazivalo da će zimska sezona biti jedna od najuspješnijih. Međutim, nove mjere Ministarstva zdravlja ispraznile su skijališta. Dodatno, problem je postojao i na granicama, pošto su se turisti žalili da nisu mogli da uđu u Crnu Goru bez potvrde rezervacije smještaja, što im dosad niko nikada nije tražio, pišu Dnevne novine.

Snijega na Durmitoru, Bjelasici i Hajli je u izobilju, staze su spremne, ali zbog zabrane međugradskog prevoza tokom vikenda gostiju praktično i nema.

Direktori svih skijališta saglasni su da će pomenute mjere i te kako uticati na smanjenje broja gostiju, ali i poslovanje.

Kako je kazala Dnevnim novinama direktorica Ski-centra Kolašin 1450 Dijana Bulatović, nove mjere svakako će uticati na broj gostiju na skijalištima jer je najviše bilo posjeta tokom vikenda.

- Granice su otvorene, tokom decembra, januara i dijela februara je sve funkcionisalo bez problema uprkos velikom broju zaraženih osoba, te smatram da su mogli da dozvole da radimo normalno i do kraja zimske sezone - kazala je Bulatović.

Ona dodaje da je februar skijalištima veoma bitan, jer su već početkom marta temperature veće i topi se snijeg.

- Ljubitelji snijega gledaju da maksimalno iskoriste februar. Mogli smo bar do kraja februara da odradimo, to je vrlo malo dana, a nama puno znači - saopštila je Bulatović.

Ona je istakla da su se turisti iz Srbije i Albanije žalili na probleme sa kojima su se susretali na graničnim prelazima.

- Tražene su im rezervacije za smještaj otkucane na papiru. Tu se mnogo gubilo vremena, zbog čega su mnogi otkazali rezervacije i vraćali se u svoje zemlje. Nerealno šta im se tražilo. Ako je već zabranjen međugradski saobraćaj, to ne bi trebalo da važi za goste iz Srbije, Albanije i drugih susjednih zemalja - objasnila je Bulatović.

Prema riječima direktora Turističkog centra Durmitor Milutina Tomića, nove mjere već negativno utiču na broj gostiju.

- Mi smo poslije završetka januara, kada su se završili i školski raspusti, bilježili veliki broj gostiju upravo u danima vikenda. Međutim, uvođenjem novih mjera ne možemo očekivati očekivano, odnosno da posjeta bude dobra. Staze su uređene, snijega više nego dovoljno i cijene vrlo pristupačne. Pošto su državni praznici u Srbiji, imali smo i znatan broj gostiju baš iz Srbije - istakao je Tomić.

Na Hajli najviše domaćih turista

I u Ski-centru Hajla u Rožajama nijesu srećni zbog novih mjera Ministarstva zdravlja.

Kako je Dnevnim novinama kazao direktor Ski-centra Hajla Mirsad Kalač, na tom skijalištu nema praviše gostiju, ali će ih zbog mjera biti i manje.

- Za nas je svaki turista važan iako ih mi nemamo previše. Radnim danima smo bilježili dolazak gostiju iz susjednih gradova Berana, Plava, Bijelog Polja i Petnjice. Imamo goste i iz Srbje, ali definitivno najveći broj je naših gotiju iz susjednih opština - kazao je Kalač.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.