NavMenu

Vlada KS utvrdila izmjene Zakona o šumama - Biće umanjen namet privrednicima za opštekorisne funkcije šuma

Izvor: eKapija Petak, 19.02.2021. 08:07
Komentari
Podeli
Sarajevo (Foto: M DOGAN/shutterstock.com)Sarajevo
Na prijedlog Ministarstva privrede, Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je u četvrtak, 18. februara, Prijedlog zakona o izmjeni zakona o šumama Kantona Sarajevo kojim se za 50 posto umanjuje naknada, odnosno parafiskalni namet za opštekorisne funkcije šuma, koju plaćaju pravni subjekti u Kantonu Sarajevo.

- Izmjenama je precizirano da se ova naknada za pravna lica čije je sjedište na području Kantona Sarajevo, kao i dijelove pravnih lica čije je sjedište izvan KS, ali obavljaju djelatnost na području KS-a, umanji sa trenutnih 0,07 posto na 0,035 posto od ukupnog ostvarenog prihoda tromjesečno i po završenom godišnjem računovodstvenom izvještaju prema mjestu ostvarenog prihoda - naveo je ministar privrede Adnan Delić.


Dodao je da je ova odluka u skladu sa opredjeljenjem Vlade da se umanje određeni parafiskalni nameti i rastereti privreda.

Istakao je da ova odluka neće imati negativne posljedice po funkcije šuma.

Prijedlog zakona upućen je u skupštinsku proceduru, uz prijedlog da se donese po skraćenom postupku.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.