NavMenu

Cablex BH uskoro otvara pogon za proizvodnju kablova u Prijedoru

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.02.2021. 08:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivana Bezarević)Ilustracija
Kompanija Cablex BH iz Laktaša, koja uskoro otvara pogon u Prijedoru, priprema prostor u Industrijskoj zoni Celpak, a 30 radnika iz Prijedora već obavlja obuku u Laktašima, saopšteno je iz gradske uprave.

Plan kompanije je da sredinom marta mjeseca pusti u pogon mašine u Prijedoru i počne rad. U Prijedoru je planirano da se rade dijelovi za firmu Bosch i da vremenom proširi svoje djelatnosti i zaposli još radnika.

Preduzeće se bavi proizvodnjom i prodajom kablovske konfekcije i dio je grupacije sa sjedištem u Sloveniji. Ova kompanija ima 12 fabrika u više zemalja Evrope - u Sloveniji 3, Republici Srpskoj jednu, u Srbiji takođe jednu, potom u Poljskoj, Rumuniji, Mađarskoj, Turskoj i Kini, a u Njemačkoj posjeduju centralno skladište, gdje postoji i dodatno sjedište zbog kontakata sa njemačkim i drugim evropskim kompanijama.

Rade dijelove za eminentne kompanije Bosch, Miler, Elektrolux, Stil, te posredno dijelove za autoindustriju za BMV, Audi i Mercedes.

U Laktašima preduzeće ima ukupno 435 radnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.