Izvor: eKapija | Četvrtak, 27.05.2010.| 18:05
Izdvojite članak Odštampajte vijest

PROACTIVE 2010 okupio po šesti put stručnjake iz BiH i regije

Tradicionalna konferencija o odnosima s javnošću, PROACTIVE 2010., u organizaciji PR agencije PRIME Communications, okupio je po šesti put na Kozari više od 100 učesnika iz BiH i regije.

Glavne teme konferencije su krizno komuniciranje i online komuniciranje a značajna tema ovogodišnje konferencije je i političko komuniciranje o kojem su govorili regionalni stručnjaci koji su u zemljama bivše Jugoslavije realizovali uspješne političke kampanje.

"Sama lista predavača je obećavajuća i očekujem da čujem nove ideje, sa kolegama razmijenim iskustva koja mogu sutra primijeniti i iskoristiti u svakodnevnom radu”, istakla je Nela Kačmarčik, Communications officer UNICEF-a BiH.

Lejla Brčaninović, direktorica PR agencije PRIME Communications kazala je kako joj je drago što su po šesti put okupili veliki broj PR praktičara koji će na trodnevnoj konferenciji razmjeniti iskustva, uspostaviti nove saradnje sa kolegama iz struke iz drugih zemalja.

"Ovaj period je za sve PR-ovce veoma izazovan i zbog toga je PROACTIVE 2010 posvećen kriznoj komunikaciji, online komuniciranju ali i političkom komuniciranju. I ovogodišnji predavači su najugledniji regionalni stručnjaci i sigurni smo da će učesnici kroz njihove primjere i savjete dobiti nove ideje i smjernice za još uspješniji rad. Pozitivne reakcije učesnika i predavača potvrđuju da je PROACTIVE regionalni skup PR-ovaca na kojem se kreiraju trendovi i uspostavljaju regionalne saradnje", istakla je ona.

Predavači na šestom PROACTIVE-u su Marko Rakar, Miloš Čirič, Dubravka Jusić, Božo Skoko, Ksenija Renko, Robert Ličen, Dragana Đermanović, Robert Čoban i mnogi drugi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.