Izvor: eKapija | Četvrtak, 27.05.2010.| 17:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Izabrano novo rukovodstvo Udruženja PR praktičara u BiH

(Foto: b)

Na redovnoj godišnjoj skupštini udruženja PR praktičara u BiH - PRIBA, izabrano je novo rukovodstvo i usvojena odluka da se u narednom periodu pojačaju aktivnosti svih članova PRIBA na jačanju pozicije struke odnosa s javnostima u BiH.

Novo rukovodstvo čine: Predsjednik: Ivan Glibo, potpredsjednik: Zlatko Vukmirović. Članovi Upravnog Odbora: Amela Mulavdić, Dalida Jugo, Sanela Tunović, Drago Martinović te Vedran Peršić. Sud časti: Enra Soldin, Marija Buntić te Mario Brkić. Za generalnog sekretara Udruženja PRIBA izabrana je Aida Feraget.

Kao osnovu za plan rada PRIBA u naredne četiri godine, koliko traje mandat novog rukovodstva, Ivan Glibo istakao je potrebu povezivanja praktičara odnosa s javnostima u BiH u regionalne projekte, veću uključenost udruženja u strukovne edukacijske projekte u BiH i regionu kao i meñunarodno pozicioniranje udruženja.

U 2010. godini udruženje PR praktičara u BiH obilježava petu godišnjicu rada, a pristup u članstvo je moguć svima koji se profesionalno bave djelatnošću i poslovima odnosa s javnostima, korporativnim komunikacijama i komunikacijskim menadžmentom.

Aida Feraget, generalni sekretar PRIBA, ističe činjenicu da kvalitet i iskustvo koje PR praktičari u BiH posjeduju po svim standardima struke ide rame uz rame sa svjetskim normama, te navodi podatak da je samo meñu članovima PRIBE koji su učestvovali u radu skupštine preko 240 godina aktivnog radnog iskustva u odnosima s javnostima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.