NavMenu

Paljanski Mraz primio još 30 radnika u pogonu u Foči - Kapaciteti povećani u saradnji sa Opštinom i švajcarskim Caritasom

Izvor: RTRS Petak, 12.02.2021. 11:07
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Ursa Major/shutterstock.com)Ilustracija
Preduzeće Mraz iz Pala, švajcarska humanitarna organizacija Caritas i Opština Foča potpisivanjem sporazuma vrijednog 275.000 KM omogućili su zaposlenje 30 radnika, kroz šestomjesečnu obuku.

U preduzeću Mraz kažu da su uprkos neizvjesnim okolnostima za tekstilnu industriju, uzrokovanim pandemijuom virusa korona, uspjeli da na incijativu opštine Foča u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske i švajcarskim Caritasom, obezbijede obuku i zapošljavanje za nove radnike.

- Implementiraće se na taj način što će se svakom od radnika pružiti mogućnost da savlada nove vještine prilagođene modernom tržištu rada. Cilj nam je da svaki od kandidata zasnuje trajni radni odnos - rekao je Mladen Kovačević, direktor preduzeća Mraz Pale.

Preduzeće Mraz obezbijedilo je 170.000 KM, Caritas 80.000 KM, dok je Opština Foča u projekat uložila 25.000 KM.

- Inicijativa je potekla da napravimo tih 30 novih radnih mjesta, da se napravi jedan partnerski odnos gdje ćemo u saradnji sa švajcarskim Caritasom i firmom s Pala modernizovati taj prostor i stvoriti uslove proširenja i otvaranja novih radnih mjesta - istakao je Milan Vukadinović, načelnik opštine Foča.

Kroz ovaj projekat u fočanskom pogonu ovog tekstilnog preduzeća biće nabavljena i oprema.

Iz Caritasa najavljuju podršku novim projektima za zapošljavanje u saradnji s opštinama, uz pomoć donatora vlada Švajcarske i Lihtenštajna i Fondacije Medikor.

- Podržaćemo mala preduzeća, domaćinstva. Naša osnovna ciljana kategorija jesu ugrožene socio-ekonomske grupe stanovništva - naveo je Danijel Bronkal, direktor Caritasa u BiH.

Od 220 radnika preduzeća Mraz, u pogonu u Foči radi 60, a u planu je povećanje na ukupono 90 zaposlenih.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, Finansije

Jedinstveni TAG uređaj biće vezan za kreditnu karticu

Usklađivanje sistema elektronske naplate putarine na auto-putevima Srpske i Srbije korisnicima usluga znatno će olakšati plaćanje putarine.putarine Omogućiće i rasterećenje saobraćajne mreže i smanjenje gužvi. Upotreba jedinstvenog taga trebala bi da počne početkom turističke sezone, kažu u Autoputevima Srpske. - Funkcionisaće na način da funkcioniše i u Republici Srpskoj i u Srbiji, sa istim tagom će se moći prolaziti i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.