Izvor: eKapija | Srijeda, 26.05.2010.| 08:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Top Meblo Office Info: Kako obojiti određene prostorije u stanu?

Dobrodošli u još jedno izdanje Top Meblo Office Info emisije.

Prenosimo Vam nekoliko malih savjeta najboljih molera pri slaganju boja u unutrašnjem prostoru. Bojom možemo popraviti neke nedostatke stana u odnosu na strane svijeta, klimatske uslove, veličinu i oblik prostorije.

Prostorije okrenute prema sjeveru ili sjeveroistoku imaju malo sunčeve svjetlosti, pa je u takvim prostorijama uvijek hladno. Topla boja zidova, npr. svijetložuta, ublažiće ovaj utisak. Prostorije okrenute prema jugu ili jugozapadu obasjane su sunčevom svetlošću, pa je za njih, naročito zbog ljetnih dana, potrebno odabrati zelene ili plave tonove.

Mnogi stanovi imaju dugačke, uske hodnike, iz kojih se ulazi u sobe. Oblik takvih hodnika možemo lako optički izmijeniti. Jedan ili oba čeona zida možemo obojiti, npr. jako narandžastom bojom, a ostale zidove neutralnom bojom. Na taj način će se prostor optički skratiti, jer se narandžaste površine naizgled približavaju. Ako bi čeone zidove obojili crno ili tamno-modro, ta bi površina izgledala kao rupa i još bi se optički više udaljila.

Mali, uski i kratki hodnik se može proširiti bojenjem svih površina zelenom bojom. Ta boja proširuje prostor u svim smjerovima. Ako je prostorija isuviše visoka, plafon se može obojiti tamnijom bojom od boje poda, a gornjih 20 cm zidova istom bojom kao plafon. Tako će se plafon optički spustiti.

Danas predstavljamo uredske komode. Ove komode je moguće naručiti u više varijanti, a izrađene su od najkvalitetnije iverice. Ladice se kreću po metalnim vodilicama s kugličnim ležajevima, opremljenim graničnicima kretanja. Sva pojedina vrata, kao i grupe vrata opremljna su bravicom. Mogući modeli su KO – 41, čija cijena je 379 KM, te KO – 46, koja košta 449 KM. Dimenzije su 155 x 40 – 45 cm, a njihova visina je 78 centimetara.

(Foto: b)

Vikendom u saloanima Top Meblo režemo cijene. Naručite ovaj ili neki drugi proizvod koji Vam je potreban za kuću, stan ili kancelariju. Posjedujemo najbolji uredski namještaj i najbolje opremljene proizvode za sve vrste stanova. Dođite u naše salone u Tuzli i Sarajevu, te se uvjerite u to.

Gledajte nas svakim radnim danom na Hayat televiziji od 17.30, čitajte na portalu Sarajevo-x.com i svakim radnim danom na portalu eKapija.ba. Srijedom pronađite prilog u Dnevnom avazu, te pročitajte naš članak. Slušajte nas na Radiju Stari Grad, u okviru emisije RSG Tour i posjetite stranicu www.top-meblo.ba. Ako postanete član Top Meblo Home Infoa i na Facebooku, tamo Vas očekuju i nagrade.

Emisije gledajte i na YouTube OVDJE

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.