NavMenu

Slobodan Ćurčić planira potpuno preuzimanje akcija Banje Vrućice

Izvor: Capital Ponedjeljak, 08.02.2021. 13:48
Komentari
Podeli

(Foto: Rajko Karišić)
Nakon što je prije nekoliko dana za 15 mil KM kupio 31% akcija Zdravstveno-turističkog centra Banja Vrućica iz Teslića, vlasnik kompanije Sloboprom iz Lončara Slobodan Ćurčić krenuo je u potpuno preuzimanje ovog akcionarskog društva.

Kapital Vrućice je 33,6 mil KM i podijeljen je u isto toliko akcija. Sloboprom i preduzeća koja sa njim zajednički djeluju, a to su Pobjeda, GP Tomić, Sloboprom S, te Miloš Ćurčić i Dragan Bogdanić zajedno kontrolišu 76,6% akcija, zbog čega imaju zakonsku obavezu da objave ponudu za preuzimanje preostalih manjinskih akcija.

Ćurčić za svaku preostalu akciju nudi 1,45 KM, što je cijena po kojoj je upravo on "pazario" prošle sedmice.

- Ta cijena je utvrđena u skladu sa Zakonom o preuzimanju akcionarskih društava i predstavlja najvišu cijenu po kojoj je ponudilac sticao akcije u periodu od godinu dana prije nastanka obaveze objavljivanja ponude za preuzimanje. Ponudilac izjavljuje da će ponuda za preuzimanje biti objavljena u roku, pod uslovima i na način koji je propisan u zakonom - navodi se u ponudi.

Inače, Banja Vrućica je najveći hotelsko-banjski centar u Bosni i Hercegovini. Ima četiri hotela koja su proteklih godina renovirana i podzemnim prolazima spojeni sa banjskim centrom koji važi za jedan od najopremljenijih centara za prevenciju i liječenje kardiovaskularnih i reumatskih oboljenja.

U septembru prošle godine su kupili hotel Bistrica na Jahorini, čime su krenuli da svoje poslovanje šire i izvan okvira opštine Teslić.

Ćurčićeva kompanija je osnovana 1990. godine i bavi se veleprodajom i maloprodajom bijele tehnike, tekstila i obuće. Bavi se i izgradnjom i rekonstrukcijom objekata, a u vlasništvu Sloboproma su i tržni centari Emporium u Banjaluci i Bijeljini, Robna kuća Modriča, Sloboprom's Brčko. U sastavu firme posluju i hoteli Jelena u Banjaluci i Brčkom, te Ruski dom na Jahorini.

Početkom godine je preuzeo upravu Banje Vrućice kada je imenovan za predsjednika Upravnog odbora.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.