Izvor: eKapija | Utorak, 25.05.2010.| 08:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Top Meblo Home Info: Kako održavati sobne biljke?

(Foto: b)

Ako ste se pitali kako održavati sobne biljke, poslušajte nas. Sobne biljke su nezaobilazan dio većine enterijera. Osim estetske vrijednosti, one unose i dašak prirode u naše domove. Zbog toga one zaslužuju posebno mjesto i u našoj emisiji. Savjetom o sobnim biljkama želimo da Vam pomognemo da odaberete prave biljke za Vaš enterijer, ali i da ih pravilno njegujete bi dugo bile lijepe i zdrave. Sobne biljke se manje zalivaju da ne bi došlo do truljenja. Njima smeta suh vazduh, pa se predlaže češće orošavanje. Sklonite zavese s prozora kako bi u prostoriju ušlo što više svetlosti, jer je dnevna svetlost neophodna sobnim biljkama. Jednogodišnje biljke koju su završile sa cvjetanjem izvucite iz saksija i u njih posadite lukovice višegodisnjih biljaka koje Vam mogu cvjetati i u proljeće. To će se desiti ako nabavite preparirane lukovice šafrana (Crocus) i stavite ih sa saksijom na temperaturu od otprilike 10 C. Šafrani pripadaju porodici perunika i spadaju u najranije cvijetnice.

Danas predstavljamo klupu «Porto Middle». Ova ugaona klupa, dimenzija 161 x 208 centimetara konstruisana je od punog drveta. Opsežno je istapacirana i za nju je upotrijebljena visokokvalitetna spužva. Prilagodljiva je svakom prostoru, a njena cijena je samo 550 KM.

Požurite i ovu klupu naručite što je prije moguće. Vikendom u našim salonima ostvarujete značajne popuste, i do čak 70%, stoga dođite u Rudarsku ulicu 31, u Tuzli, te u Sarajevu, u ulicu Džemala Bijedića 182, na Stupu. Top Meblo je tu za Vas.

Sto «Lambada» je snižen za 30% i sada košta 382 KM, ormar «Dva krila» možete nabaviti za 199 KM, a stolica «Lisa» je snižena za 50% i sada košta 79 KM.

Gledajte nas svakim radnim danom na Hayat televiziji od 17.30, čitajte na portalu Sarajevo-x.com i svakim radnim danom na portalu eKapija.ba. Srijedom pronađite prilog u Dnevnom avazu, te pročitajte naš članak. Slušajte nas na Radiju Stari Grad, u okviru emisije RSG Tour i posjetite stranicu www.top-meblo.ba. Ako postanete član Top Meblo Home Infoa i na Facebooku, tamo Vas očekuju i nagrade.

Emisije gledajte i na YouTube OVDJE

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.