NavMenu

Počinje regionalno takmičenje za jačanje turizma na Zapadnom Balkanu

Izvor: Beta Srijeda, 03.02.2021. 15:01
Komentari
Podeli
(Foto: lustra/shutterstock.com)
Takmičenje pod nazivom "Futourismo" u okviru kojeg se traže inovativna digitalna rešenja za jačanje turizma na Zapadnom Balkanu, počinje danas i traje do 23. februara, saopštio je Savet za regionalnu saradnju (RCC).

Takmičenje organizuju RCC i projekat promocije turizma koji finansira Evropska unija, a šest najdelotvornijih i najinovativnijih predloga biće nagrađeno sa po 15.000 EUR.

Kako je saopšteno, digitalna rešenja će imati pozitivan učinak na zadržavanje radnih mesta, nastavak poslovanja i promociju regiona kao turističke destinacije.

"Futourismo" je regionalno takmičenje u okviru kojeg se pozivaju novoosnovane male firme, preduzetnici, organizacije i drugi da predlože i razviju inovativna tehnološka digitalna rešenja koja će imati pozitivan uticaj na budućnost turizma u šest ekonomija Zapadnog Balkana.

- Kako bismo podržali region da se prilagodi do tada nezapamćenoj situaciji u kojoj smo se našli zbog pandemije, prošle godine smo organizovali takmičenje "Balkathon" za najbolje digitalno rešenje na Zapadnom Balkanu... Sada ponovo donosimo novinu sa još odvažnijim takmičenjem "Futourismo". Turizam je teško pogođen, a ovo je naš doprinos da mu pomognemo da ponovo stane na noge. I to sa novim, inovativnim idejama za novo vreme koje je pred nama - rekla je generalna sekretarka RCC Majlinda Bregu.


Više informacija o takmičenju možete pronaći na rcc.int/futourismo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.