NavMenu

Džef Bezos odlazi sa mjesta generalnog direktora Amazona

Izvor: Nedeljnik Srijeda, 03.02.2021. 08:07
Komentari
Podeli
Džef Bezos (Foto: YouTube/Screenshot)Džef Bezos
Džef Bezos odlazi sa mjesta generalnog direktora Amazona. Umjesto njega na tu poziciju dolazi Endi Džesi, dosadašnji direktor Amazon Web Servisa.

Bezos i nakon ovoga ostaje vlasnik kompanije i preći će na mjesto izvršnog predsjednika borda direktora Amazona, prenosi CNBC.

- Uzbuđen sam što mogu da najavim da ću u trećem kvartalu preći na mjesto izvršnog predsjednika Amazonovog odbora i što će Endi Džesi postati generalni direktor - naveo je Bezos u pismu zaposlenima.

Dodao je da namjerava da kao izvršni predsjednik svu energiju i pažnju usmjeri na nove proizvode i inicijative, i poručio da će Džesi "biti izvanredan vođa" koji uziva njegovo puno povjerenje.

Bezos je osnivač direktor kompanije Amazon, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na više od hiljadu milijardi dolara. On je Amazon pokrenuo 1994. godine u garaži iznajmljene kuće, a danas je jedna od najvećih svjetskih kompanija.


Bezos je prošle godine počeo sa prodajom svojih akcija u Amazonu, ali još posjeduje više od 53 miliona akcija u vrijednosti od skoro 170 milijardi dolara, što ga čini jednim od najbogatijih ljudi na svijetu.

On je ranije izjavio da će svake godine prodavati akcije za oko milijardu američkih dolara, kako bi finansirao svoj startap za proizvodnju raketa Blue Origin.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.