NavMenu

Ako trgujete akcijama obratite pažnju na ove svjetske kompanije u 2021.

Izvor: Telegraf biznis Ponedjeljak, 01.02.2021. 11:52
Komentari
Podeli
(Foto: wrangler/shutterstock.com)
Analitičari Bloomberg Intelligence-a, koji prate oko 2.000 kompanija u raznim poljima, uključujući finansije, maloprodaju, energetiku i tehnologiju - identifikovali su 50 njih koje treba pažljivo pratiti u 2021. godini.

Prilikom sastavljanja liste, analitičari su uzimali u obzir faktore kao što su veličina kompanije i mogućnosti rasta, promene menadžmenta, zakazana izdanja plasiranja proizvoda i usluga vrednih pažnje i, naravno, uticaj pandemije kovid-19 i drugih velikih ekonomskih snaga.

Kreću od AB InBev (proizvodnja pića), čija je tržišna vrijednost 139,4 mlrd USD. Zatim slijede Albemarle (dobavljač litijuma, ključnog za baterije), sa tržišnom vrijednošću od 18,9 mlrd USD i Alibaba Health (zdravstveni sektor u okviru kineskog diva za e-trgovinu) koji vrijedi 39,5 mlrd USD.

Aon (finansije i osiguranje) ima tržišnu vrijednost 46,2 mlrd USD, ArcelorMittal (materijali) vrijedi 27,3 mlrd USD, a Boeing (avio-industrija) se takođe našao na listi, uprkos nedavnim pehovima. Ova kompanija na tržištu vrijedi 116,7 mlrd USD.


Bloomberg dalje piše i o kompanijama Capitec (finansije; 10,6 mlrd USD), Cathay Pacific (korporativni transport; 6 mlrd USD), Central Japan Railway (transport, 28,3 mlrd USD). Svoje mjesto na listi zauzela je i kompanija Chi-Med (zdravlje; 5,3 mlrd USD).

Preostale kompanije koje su izabrali Bloombergovi analitičari manje-više posluju u navedenim sferama, a posebno se ističu Henkel, Korger, Nintendo, PayPal, SunPower, Wizz Air. Ako trgujete akcijama, obratite pažnju na njih u 2021. godini.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.