NavMenu

Evropa i Sjeverna Amerika povećale potrošnju interneta za 700%

Izvor: swot.ba Nedjelja, 31.01.2021. 15:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: TippaPatt/shutterstock.com)Ilustracija
Internet saobraćaj je od februara do septembra 2020. godine bio povećan na tržištu Evrope i Sjeverne Amerike za čak 700%, rečeno je na onlajn vebinaru "CES 2021 Digitalna platforma – Najnoviji IKT trendovi i tržište uređaja za korisnike".

Do povećanja internet saobraćaja došlo je zbog drugačijih uslova života izazvanih pandemijom kovida 19, rekao je stručnjak za IT Aleksandar Pavlović.

On je istakao da je potrošnja interneta opala tek u septembru za 20% u odnosu na početak pandemije.

CES je međunarodna izložba potrošačke elektronike sa pratećim konferencijskim programom, koja je ove godine održana onlajn u Las Vegasu od 11. do 14. januara.

Urednik IKT Biltena Dragorad Milanović ukazao je da trendovi lansirani na prošlogodišnjem "CES 2020" o tržištu 8K digitalinih TV ekrana nisu ostvareni iz objektivnih razloga i složenosti globalnog tržišta elektronskih uređaja.

Istakao je da su korisnici ovogodišnjeg Cesa zahtevali da se inovativana digitalna tehnologija pripremljena za prošlogodišnju promociju – primijeni u ovogodišnjoj klasi 4K digitalnih ekrana.

Učesnici skupa su diskutovali o najnovijoj 5G mobilnih bežičnih komunikacija koje imaju poseban značaj u nametnutim uslovima života i rada, a koji su posljedica pandemije kovida-19.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.