NavMenu

Gradska sportska dvorana u Čitluku dobija novi krov

Izvor: eKapija Nedjelja, 31.01.2021. 09:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: photobank.ch/shutterstock.com)Ilustracija
Projekt "Rekonstrukcija krova gradske sportske dvorane Čitluk izabran je za financijsku podršku u sklopu grant šeme "Poboljšanje dostupnosti i kvalitete javnih usluga u općinama i gradovima u FBiH".

Projekt Općine Čitluk jedan je od 14 odobrenih projekata od ukupno 63 pristigla projektna prijedloga s područja FBiH.

Projektom rekonstrukcije krova GSD planirano je prekrivanje cijelog krovišta površine 1.700 m2 novim limom, čime se želi onemogućiti prodor vode u dvoranu i oštećivanje tek obnovljenog parketa i sportske opreme. Također, kroz realizaciju projekta koji će se financirati iz grant šeme i iz sredstava Općine Čitluk želi se omogućiti svakodnevno korištenje dvorane u punom kapacitetu, saopšteno je na sajtu Općine Čitluk.

Sredstva za realizaciju grant šeme osigurale su Vlada FBiH, kao i Vlada Švicarske, putem Projekta integriranog lokalnog razvoja koji provodi UNDP BiH. Grant shema se realizira u sklopu Financijskog mehanizma za podršku integriranog i održivog lokalnog razvoja u FiH.

Popis projekata odobrenih za sufinanciranje možete pronaći OVDJE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.