NavMenu

Nove investicije u dvije industrijke zone u Srpcu - U planu tekstilni pogon i dvije farme za uzgoj pilića

Izvor: eKapija Petak, 29.01.2021. 11:54
Komentari
Podeli
(Foto: Bukhanovskyy/shutterstock.com)
Na januarskoj sjednici Skupštine opštine Srbac, odbornici su usvojili odluku o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Crnaja, površine 2.724 kvadratna metra, po podsticajnoj cijeni od 0.70 КM po kvadratnom metru za izgradnju poslovno-proizvodnog objekta namijenjenog za proizvodnju tekstila i tekstilnih proizvoda.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne djelatnosti Dario Кresojević rekao je da se radi o jednom preduzeću iz Srpca, zainteresovanom da dokupi dio zemljišta pored parcele koja je već u njihovom posjedu, a u svrhu izgradnje poslovno-proizvodnog objekta, uz utvrđene rokove izgradnje i zabranu prometovanja pomenute parcele na period od pet godina, navodi se na opštinskom sajtu.

Odbornici su podržali i usvajanje odluke o pristupanju prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Crnaja, površine 9.962 kvadratna metra, po podsticajnoj cijeni od 0.70 КM po kvadratnom metru, kako bi se omogućilo austrijskoj kompaniji Pewag da na ovom lokalitetu izgradi objekat za proizvodnju industrijskog tekstila, o čemu su pregovori uveliko u toku.

Tokom sjednice usvojena je i odluka o pristupanju izradi Regulacionog plana proširenja industrijske zone u Sitnešima sa ciljem da se određen dio zemljišta, koji se od ranije nalazi u svojini nekadašnjeg Poljoprivrednog dobra Motajica dovede u svojinu Opštine Srbac, budući da postoji zainteresovanost preduzeća Tat-kom iz Srpca koje ima objekte na ovom lokalitetu, da proširi svoje poslovanje.


Usvojena je i odluka o pristupanju izradi Plana parcelacije dijela naselja Sitneši kako bi se investitoru iz Sitneša omogućilo da izgradi dvije farme za uzgoj pilića većeg kapaciteta, zbog čega je potrebno da dokupi dodatnu parcelu, pored već postojeće koja se nalazi u njegovom vlasništvu.

Na skupštini je usvojena i odluka o pristupanju izradi izmjene Urbanističkog projekta "Sportska dvorana i trgovački centar" u Srpcu.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne djelatnosti Dario Кresojević rekao je da je jedan investitor iz Srpca, koji učestvuje u vlasničkoj strukturi, zainteresovan da na pomenutom lokalitetu kod sportske dvorane gradi svadbeni salon zbog čega se pristupilo izradi ove odluke.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.