NavMenu

Delta Holding ulazi u sektor onlajn trgovine platformom Ananas - Žele fomirati regionalnog džina

Izvor: eKapija Petak, 29.01.2021. 07:51
Komentari
Podeli
(Foto: Delta Holding)
Prethodna, pandemijska 2020. godina bila je izazovna za poslovanje kompanije Delta Holding, koja 4. februara slavi 30 godina postojanja. Sa padom od 2,2% prihoda i rastom EBITDA od 7,5% u odnosu na 2019. u Delti su zadovoljni ostvarenim rezultatima, posebno u agraru, a najavljen je ulazak i u novu oblast poslovanja - sektor onlajn trgovine.

U narednim godinama Delta planira nastavak velikog investicionog ciklusa, pretežno u oblasti nekretnina, ukupno vrijednog oko 500 mil EUR. Novost u 2021. godini je i ulazak kompanije u jedan potpuno novi biznis – onlajn trgovinu.

Delta je uveliko u razvoju e-commerce platforme, pod imenom Ananas, koja će biti aktivna već u prvoj polovini ove godine. Odlikovaće je veliki asortiman robe, saradnja sa najvećim dobavljačima, ali i, kako kažu, potpuno novo korisničko iskustvo. Investicija u Ananas u narednih pet godina iznosiće 100 mil EUR.

- Sa finansijskom snagom i investitorskim iskustvom koje ima Delta, uvjereni smo da možemo da stvorimo regionalnog džina u onlajn trgovini. Ananas će korisnicima ponuditi nešto na šta nisu navikli u domaćoj trgovini, a što imaju samo najveći globalni trgovci poput Amazona ili AliExpressa. Na samom početku pokrićemo tržište Srbije, ali sa namjerom da vrlo brzo budemo prisutni na tržištima bivše Jugoslavije, plus Albanija - rekla je Marija Desivojević Cvetković, potpredsjednik Delte za strategiju i razvoj.

Prema rečima Milke Vojvodić, višeg potpredsjednika za finansije i ekonomiju za 30 godina poslovanja Delta je ostvarila 24 mlrd EUR prihoda, najviše u Srbiji, ali i u zemljama regiona, Rusiji, Kini.

- Prethodna godina jedna je najtežih godina od kad postoji Delta. Ostvarili smo 511 mil EUR prihoda i pad od 2% u odnosu na 2019. Takođe, EBITDA za 2020. iznosi 46,5 mil EUR, što je rast od 7,5%. Imali smo i preko 60 mil EUR investicija, a 100 mil EUR uplaćeno je u budžet - rekla je Vojvodić.

Ivana Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.