NavMenu

Završena modernizacija centralne zone beogradskog aerodroma za boravak putnika

Izvor: eKapija Petak, 29.01.2021. 07:41
Komentari
Podeli
(Foto: saiko3p/shutterstock)
Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla završeno je preuređenje i modernizacija cjelokupne centralne zone za boravak putnika prije ukrcavanja na let, a vrijednost ulaganja iznosi više od 2 mil EUR.

Radovi su izvedeni u saradnji sa kompanijom Dufry, najvećim zakupcem na aerodromu Nikola Tesla, saopštio je aerodrom.

- Nova zona u koju se ulazi odmah nakon pasoške kontrole, obuhvata prošireni i modernizovani free shop, zatim tzv. Teslin trg u okviru koga su putnicima na raspolaganju nova zona za odmor, novi restoran i kafe bar, gaming zona, kao i novi prostor za roditelje i djecu kod gejtova A5 i A6 - navodi se u saopštenju.

Navode i da u centralnoj zoni putnici mogu pristupiti besplatnom i neograničenom bežičnom internetu za lične i poslovne svrhe, što je standard za sve aerodrome u okviru VINCI Airports grupe.

Ističu da je enterijer ove zone opremljen savremenom rasvjetom i modernim namještajem, kao i novim podnim oblogama.

Free shop je površine 876 metara kvadratnih i kreiran je u skladu sa novim walk through konceptom. Nudi veći izbor ekskluzivnih domaćih i stranih brendova.

Putnicima je na raspolaganju i raznovrsnija ponuda u novom restoranu i kafe baru, a dok čekaju na let, putnici vrijeme mogu provesti i u novoj gaming zoni sa besplatnim igricama ili u prodavnici gadget-a.

Rekonstrukcija ove zone trajala je pet mjeseci, a radovi su se obavljali paralelno sa velikim radovima na modernizaciji i proširenju kapaciteta aerodroma, koji predstavljaju suštinski dio projekta koncesije, strogo vodeći računa da se ne ometa tok putnika.

- Cjelokupan koncept zamišljen je i realizovan da putnicima pruži veći komfor i kvalitetnu ponudu i uslugu, u skladu sa najboljim praksama matične kompanije VINCI Airports koja upravlja poslovanjem 45 aerodroma širom svijeta - kažu na aerodromu.

Podsećaju i da je Međunarodni savjet aerodroma (ACI) nedavno beogradskom aerodromu Nikola Tesla dodijelio Zdravstvenu akreditaciju za aerodrome (Airport Health Accreditation), nakon detaljne procjene sprovedenih preventivnih i sanitarnih mjera koje se veoma temeljno primjenjuju u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.