NavMenu

Popusti za redovne platiše struje u RS

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 28.01.2021. 14:34
Komentari
Podeli
(Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
Elektroprivreda Republike Srpske ima najpovoljnije cijene tržišnog snabdijevanja u regionu, a još jedan dokaz brige o kupcima jeste i mogućnost popusta na cijenu energije za one koji redovno izmiruju obaveze, rekao je direktor direkcije za tržišno snabdijevanje ove firme Velibor Šipovac.

Šipovac je objasnio da su cijene tržišnog snabdijevanja u Federaciji BiH skuplje za oko 45%, u Srbiji za 48%, Crnoj Gori 54%, a u Hrvatskoj za čak 80%.

- Još jedan dokaz brige o kupcima jeste i naša poslovna politika snabdijevanja koja omogućava kupcima električne energije na tržišnom snabdijevanju popuste na cijenu energije ukoliko redovno izmiruju obaveze po računu za električnu energiju - rekao je Šipovac novinarima.

On je pojasnio da su kupci električne energije u BiH kvalifikovani kupci i imaju pravo da slobodno biraju snabdjevača, a snabdijevanje krajnjih kupaca električnom energijom može da obavlja elektroenergetski subjekt koji ima odgovarajuću dozvolu izdatu od Regulatorne komisije.

Šipovac je dodao da je trenutno 18 licenciranih snabdjevača u BiH, a u skladu sa regulativom za veoma kratko vrijeme uspostavljena je Direkcija za snabdijevanje u Matičnom preduzeću.

On je rekao da su od 1. septembra 2019. godine po tržišnim principima preuzeli snabdijevanje od distributivnih preduzeća, kupce na naponskim nivoima 110, 35 i 10 kilovata, kao i kupce na naponskom nivou od 0,4 kilovata sa godišnjom potrošnjom većom od 35.000 kilovat-časova po mjernom mjestu, iz prve, druge, treće, šeste i sedme tarifne grupe, te javne rasvjete.


- Potpisani su ugovori, ispostavljen prvi račun bez greške i već od tada postali smo jedna od najvažnijih karika preduzeća. Kupcima obezbjeđujemo pouzdano, kvalitetno i najpovoljnije snabdijevanje električnom energijom, čime pravdamo ulogu vodećeg snabdjevača električnom energijom u Republici Srpskoj - istakao je Šipovac.

On je podsjetio da je u 2020. godini učešće tržišnog snabdijevanja u ukupnoj potrošnji bilo 40% (1,42 gigavat-časa) za gotovo 4.000 kupaca na 5.300 mjernih mjesta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.