NavMenu

Koji su najprodavaniji traktori u Njemačkoj?

Izvor: Agroklub Četvrtak, 28.01.2021. 07:44
Komentari
Podeli
John Deere traktori (Foto: Aleksandra Kekić)John Deere traktori
U Njemačkoj je tokom 2020. godine bilo ukupno 31.180 novoregistrovanih traktora. Pandemija SARS-CoV-2 virusa nije negativno uticala na njihovu prodaju, zapravo, ona je porasla za 13% u odnosu na 2019. kada ih je bilo tačno 28.686.

Iz tablice koju je objavio profi.de se vidi da ubjedljivo vodi Fendt i to sa čak 6.818 novih traktora čime je u toj zemlji postigao svoj tržišni udio od čak 21,9%.

Poznata američka marka John Deere je nakon nekoliko godina dominacije pala na drugo mjesto, registrujući ukupno 5.530 traktora. Shodno tome, ovaj viceprvak ima tržišni udio od 17,7%.

Navedeni podatak ne mijenja činjenicu da te dvije marke vladaju njemačkim tržištem. Međutim, još je jedan igrač u nijansama zelene među vodećima, a smjestio se na trećem mjestu. Riječ je o Deutz - Fahru koji bilježi 2.645 novoregistrovanih traktora, što odgovara 8"5% tržišnog udjela.


Njemački poljoprivrednici iz godine u godinu većinom biraju iste marke. Ali, među njima ima i onih koje su kod nas vrlo rijetke ili se gotovo uopšte ne pojavljuju. To su japanski Iseki, njemački Mercedes, austrijski Linder ili Hürlimann iz SDF grupacije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.