NavMenu

Otvoren Sajam proizvođača autodijelova jugoistočne Evrope - Učestvuje 100 kompanija

Izvor: Beta Srijeda, 19.05.2010. 13:14
Komentari
Podeli

Prvi Međunarodni sajam proizvođača autodijelova jugoistočne Evrope "Auto kompo net 2010", na kome učestvuje oko 100 kompanija, otvoren je danas na kragujevačkom Šumadija sajmu i trajaće do 21. maja.

Potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je na otvaranju da je ovaj sajam dokaz da je decentralizacija moguća, jer je jedna lokalna poslovna inicijativa dobila podršku Srbije, Balkana i evropskih institucija.

"Balkan kao jedinstveni poslovni prostor može da preraste u balkanski autoregion, jer ima jaku mrežu proizvođača autodijelova koji ispunjavaju svjetske standarde", rekao je Dačić.

Kako je naveo, na taj način ovaj region može da postane atraktivan za izmještanje proizvodnih kapaciteta svjetskih autokompanija.

Na 1.600 kvadratnih metara izložbenog prostora predstaviće se proizvođači autokomponenti iz Hrvatske, Makedonije, Slovenije, BiH i Srbije.

Učešće na sajmu potvrdili su predstavnici pratećih industrija mašina i opreme, domaćih i međunarodnih organizacija i institucija za podršku razvoju auto industrije, poslovnih asocijacija, privrednih komora i klastera.

Na sajmu će se predstaviti Hrvatska gospodarska komora, Autoklasteri Slovenije, Srbije i Makedonije JAPTI-Slovenija, Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna komora Makedonije, Privredna komora Srbije, Njemačka organizacija za tehničku saradnju GTZ.

"Prvi sajam postaće centralno mjesto okupljanja dobavljača, kupaca i menadžera, kao i korisnika proizvoda i usluga za proizvodnju održavanje i servis automobila i komercijalnih vozila kao korak ka formiranju vizije Autoregiona-zapadni Balkan", saopštili su organizatori sajma.

Na sajmu će biti predstavljena i kampanja "Evropska nedjelja malih i srednjih preduzeća" čiji je cilj promocija preduzetništva kroz organizovanje različitih događaja.

"Auto kompo net 2010" organizuju Regionalna privredna komora Kragujevac-Centar izvrsnosti autoindustrije Zapadnog Balkana i Šumadija sajam.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.