NavMenu

Traži se strateški partner za Fabriku stakla u Paraćinu - Srbija bi mogla biti izvoznik za čitav region

Izvor: Tanjug Nedjelja, 24.01.2021. 10:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ikonoklast Fotografie/shutterstock.com)Ilustracija
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u subotu, 23. januara, da država neće odustati od traženja strateškog partnera za Fabriku stakla Paraćin i istakla da je to jedan od glavnih prioriteta Vlade Srbije kada je riječ o toj opštini.

- Moj kabinet, uz pomoć i podršku predsjednika Republike, bavi se srpskom fabrikom stakla Paraćin od koje nećemo odustati, jer je to strateški važna investicija za cijelu Srbiju - rekla je Brnabić u Paraćinu gdje je sa ministrom građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovicem i ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Marijom Obradović posjetila industrijsku zonu.

Brnabić je kazala da je fabrika stakla u stečaju, a da će, ako se oživi, Srbija biti izvoznik staklene ambalaže za čitav region.

- U ovom trenutku imamo razgovore sa određenim investitorima, pozvali smo investitore iz cijelog svijeta da dođu da pogledaju finansijske i druge izvještaje i potencijale fabrike stakla, za koje mislimo da su ogromni - navela je Brnabić.

Ona je kazala da je sa rukovodstvom opštine razgovarala o potpunom komunalnom opremanju i sređivanju industrijske zone u Paraćinu.

- Nastavljamo da se borimo za investitore na području opštine Paraćin i očekujemo da se, iz podsticaja koja smo ranije dali za dva investitora, među kojima je i Remaster, zaposli još oko 200 ljudi - navela je premijerka Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.