NavMenu

RETROSPEKTIVA 2020 - Investicije u oblasti SPORTA koje su izazvale najveće interesovanje korisnika eKapije

Izvor: eKapija Nedjelja, 24.01.2021. 10:51
Komentari
Podeli
(Foto: Simple Photo Shot/shutterstock.com)
Mirna je bila 2020. godina kada je riječ o sportu u BiH - moralo se pauzirati sa izlaskom na teren dok se donekle ne smiri epidemiloška situacija. Umjesto na travi, dvoranama ili u teretanama, sportisti su vježbali u stanovima, dvorištima svojih kuća i tako održavali kondiciju.

Navijači fudbalskih klubova postepeno su se i u ograničenom broju vraćali na tribine stadiona u Evropi, pa tako i u BiH. S jeseni se ponovo osjetio sportski duh širom BiH, a na TV ekrane vratio se šarenolik sportski sadržaj.

Baš zbog takve, ne tako aktivne godine kakva je bila 2020. godina, i naša lista najčitanijih investicija u sportu nije rezultirala većim sadržajem. Desile su se investicije manjeg obima, ili su se najavile neke nove. Ono što se sigurno može očekivati u narednim godinama je gradnja pomoćnih terena ili novih fudbalskih terena u pojedinim gradovima BiH - Goražde, Gradiška, Jajce...

Pred sam kraj 2020. govorilo se i o idejnom rješenju trening kampa u Zenici, dok je i dalje ostaje aktuelna priča o gradnji velikog stadiona u Sarajevu. Koševo će, takođe, biti modernizovano.
,
(Foto: Goran Ugrešić)
Prvoplasirana
na našoj listi najčitanijih investicija u sportu je arena u Gradišci, otvorena u novembru, i koja ima tri sale. Gradnja je počela čak 2008. i koštala je 14 mil KM. Objekat sada ima najsavremenije standarde energetske efikasnosti.

Nacionalni teniski centar RS otvoren je u Banjaluci početkom septembra i dospio je na visoku drugu poziciju.

Centralni teren urađen je po svjetskim standardima, kapaciteta 1.300 stolica, a kapacitet samog terena u slučaju potrebe moći će ići i do 4.500 mjesta sa montažnim tribinama.

Gacko i dalje čeka svoju sportsku dvoranu, čija je gradnja u toku i ta vijest drži treće mjesto po interesovanju čitalaca eKapije. Visina i gabariti su predviđeni da zadovoljavaju međunarodne standarde, a kapacitet dvorane je oko 760 sjedećih mjesta. Gradnja će koštati 3 mil KM.

Pale, Rogatica i Vogošća imaće moderne atletske staze. Te su se investicije našle na četvrtoj poziciji, dok ih na petom mjestu prate planovi FK Borac iz Banjaluke. Ovaj klub na svom stadionu mijenja reflektore i travnjak, a želi i gradnju beton hale.

Inače, uz novi fudbalski teren sa vještačkom travom na Banjalučkom polju, u planu je gradnja još jednog sa atletskom stazom. Takođe, što se tiče Banjaluke i njenih investicija u sport, druga faza gradnje stadiona sa vještačkom travom u neposrednoj blizini tržnog centra Delta planet.

Šestoplasirana vijest se odnosi na Prnjavor i njegov fudbalski teren sa vještačkom travom, izgrađen uz pomoć FIFA-e. Osim te investicije u planu je da Prnjavor u sportskom kompleksu dobije još dva sportska terena, hotel, karting-stazu, sportske dvorane.


Listu, na sedmom mjestu, završava rekonstrukcija gradskog stadiona u Mrkonjić Gradu.


Pogledajte kako ilustrativno izgleda naša lista investicionih projekata iz oblasti SPORT i uporedite koliko se ona slaže sa nekim vašim razmišljanjima, ocjenama i procjenama.

I još nešto, da li ste vidjeli koji projekti su izazvali vašu pažnju u kategoriji, EKOLOGIJA, NEKRETNINE, ZDRAVSTVO, TRGOVINSKI CENTRI i TURIZAM, REKREACIJA I ZABAVA?


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

16.04.2024.  |  Agro

Može li se rakija pokvariti?

16.04.2024.  |  Agro

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.