NavMenu

Nestašica čipova u evropskoj automobilskoj industriji

Izvor: Sputnik Petak, 22.01.2021. 13:32
Komentari
Podeli
Evropski proizvođači automobila oporavljaju se od korona-krize brže nego što se očekivalo, ali probleme im sada zadaje nestašica čipova, važnog sastavnog dijela svakog automobila.

Zbog krize koju je izazvao virus korona proizvođači čipova morali su da reorganizuju kapacitete i pronađu nove klijente i to im je pošlo za rukom, rekao je Volfgang Veber, glavni izvršni direktor njemačkog udruženja elektroindustrije.

Pandemija je podstakla veliku tražnju za čipovima među proizvođačima uređaja za zabavu, poput televizora, muzičkih uređaja i konzola, kao i u biotehnološkom i računarskom sektoru.

Neočekivano brz oporavak od posljedica pandemije podstakao je u međuvremenu talas narudžbi i u automobilskom sektoru, koji čipove koristi u sve sofisticiranijim elektronskim komponentama vozila.


Proizvođačima čipova zato treba nekoliko mjeseci da reorganizuju proizvodnju i ponovno uhvate korak s tražnjom.

- Nažalost, to nije moguće brže izvesti i proizvođači automobila trebalo bi da razumiju i ubuduće o tome više vode računa - pojasnio je Veber, prenosi Indeks.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.