Izvor: eKapija | Petak, 22.01.2021.| 10:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ugovor INZ-a i Korpa.ba - Kupcima još bolja usluga i sigurnija hrana

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) i onlajn servis Korpa.ba potpisali su u Sarajevu ugovor o partnerskim odnosima i pružanju usluga.

Time je započet proces dodatnog unaprijeđivanja kvaliteta i sigurnosti poslovanja, kao i širenje obima djelovanja oba partnera na području cijele BiH.

Ugovor su potpisali direktor INZ-a Senad Huseinagić i direktor servisa Korpa.ba Ermin Brkić. Predmet saradnje biće standardizacija, uvođenje dodatnog kvaliteta, certificiranje procesa kvaliteta, sigurnosti hrane, dostave i uopćeno cijelog procesa djelovanja.

Navedene aktivnosti biće implementirane u Sarajevu, Tuzli i Mostaru, a tokom ove godine i u drugim gradovima BiH u kojima ova dva partnera budu djelovala.

Korpa.ba, prva domaća platforma za dostavu restoranske hrane i namirnica, te drugih proizvoda, čija ideja i koncept su do punog izražaja došli u vrijeme pandemije, sve više dobija na dodatnom značaju zbog urbanijeg i bržeg načina života. Na osnovu djelovanja sličnih servisa u Evropi i SAD, pružena je potpuna usluga kako partnerima, restoranima, slastičarnama i sličnim objektima, tako i samom naručiocu, koji iz sekunde u sekund u realnom vremenu putem aplikacije prati tok svoje narudžbe.

- S obzirom da je naš dostavljački servis nastao u jeku pandemije, obratili smo posebnu pažnju na odabir naših partnera, strogu selekciju kurira koje upošljavamo, mogućnost kartičnog plaćanja i sigurnosti u smislu da se plaćanje i preuzimanje narudžbi odvija potpuno bezbjedno. U skladu s tim jasno je da na prvo mjesto stavljamo dobrobit svih naših korisnika. Ovim partnerstvom, ne samo da nastavljamo biti dosljedni našim principima, već dižemo i ljestvicu više, te vjerujemo da će naši vjerni partneri i kupci to znati prepoznati - kazao je Ermin Brkić, direktor Korpa.ba.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane je vodeća javno-zdravstvena ustanova u BiH, koja pruža niz usluga preventivnog djelovanja u zaštiti zdravlja ljudi, životinja, bilja i okoliša, a posebno sigurnosti hrane, kroz edukacije, seminare, monitoringe, laboratorijske analize, DDD mjere, i drugo.

INZ nudi kompletan pristup subjektima u poslovanju s hranom, pored zakonskih propisa koje moraju ispoštovati tako i niz dodatnih strucnih programa podrške, za poboljšanje poslovanje, kvalitet i sigurnosti proizvoda.

Jedini u BiH djeluju po konceptu "Jedno zdravlje" (One health) koji obuhvata jedinstveni pristup zdravlju bilja, životinja i ljudi, kao neraskidiv lanac u postizanju sigurnosti zdravlja čovjeka.

- Saradnja Instituta i Korpa.ba će, s jedne strane, donijeti korist za potrošače koji će imati kvalitetniju i zdravstveno sigurniju uslugu, odnosno biće sigurni da je dostavljanje hrane do njihovih domova ili radnih mjesta realizovano uz poštovanje svih principa sigurnosti hrane i sprečavanja širenja zaraznih bolesti. S druge strane, subjekti koji spremaju ili proizvode hranu će također dobiti sigurnost u isporuci njihovih proizvoda. Veoma je pohvalno to što Korpa.ba izuzetnu pažnju posvećuje i ovom aspektu pružanja svojih usluga, što pokazuje da su kompanija kojoj je dobrobit korisnika njihovih usluga prioritet. Distribucija hrane na ovaj način i u velikom obimu je relativna novost na području BiH i važno je da se od samih početaka težište stavi na kvalitet i zdravstvenu sigurnost, što znači da je potrošač u središtu pažnje INZ-a i Korpa.ba - istakao je nakon potpisivanja ugovora direktor INZ-a dr. Senad Huseinagić.

Proširenje u gradove širom BiH


U narednim danima stručni timovi dvije kompanije će raditi na zajedničkim idejama, projektima i širenju saradnje, a svi dostavljači Korpa.ba proći će edukacije iz oblasti sigurnosti hrane i procese najviših sanitarno-higijenskih standarda, koje će dati dodatnu potvrdu kvaliteta krajnjem korisniku.

Obzirom da popularni online servis bilježi kontinuiran i značajan porast broja narudžbi, broja uključenih objekata i gradova u kojima djeluje, definirano je da uzajamna saradnja bude proširena tokom narednih mjeseci na Zenicu, Travnik, Tešanj i druge gradove.

Osim toga, biće pružena povlaštena mogućnost svim objektima uokviru sistema "Korpa.ba" da pod posebnim uvjetima i u povlaštenom statusu budu dio certificiranog "zaokruživanja" sistema zdravstvene i higijenske ispravnosti procesa proizvodnje i distribucije hrane kojeg će provoditi timovi "Korpa.ba" i INZ-a
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE