NavMenu

Sve izvjesnija privatizacija Specijalne bolnice Čigota

Izvor: Nova Petak, 22.01.2021. 07:48
Komentari
Podeli
(Foto: Čigota)
Sve je izvjesnije da će Specijalna bolnica za bolesti štitaste žlijezde i metabolizma Čigota na Zlatiboru biti privatizovana, piše portal Nova.rs.

Naime, početkom pandemije koronavirusa, u martu, ova bolnica je bila pripravna mjesec dana i nije primala pacijente. Od 9. jula do 10. avgusta bila je u kovid sistemu nakon čega su nastali pravi problemi.

Septembarske plate radnici su primili tek u decembru, nakon čega bivaju upućivani na plaćeno odsustvo. Dio radnika napušta svoja dva sindikata u kojima ne nalaze podršku i pristupa sindikatu Sloga u Užicu. U ustanovi u kojoj radi izuzetno kvalifikovano osoblje, koja posjeduje najsavremeniju medicinsku opremu, gdje su kapaciteti bili uvijek popunjeni i gde o finansijskim problemima nije bilo ni govora, poslije mesec dana rada u kovid sistemu, ostaje bez sredstava za osnovne potrebe pa su zaposleni na zarade čekali puna tri mjeseca, piše Nova.rs.

Koliko je privatizacija blizu, niko precizno ne zna. Vlada Srbije je januara 2017. godine pokrenula proces privatizacije deset banja u Srbiji među kojima se našla i specijalna bolnica Čigota.


Tema Čigote našla se u žiži javnosti samo dva mjeseca kasnije, kada je Ministarstvo unutrašnjih poslova, dopisom zatražilo da se odmaralište Narcis, koje su od opštine Čajetina dobili na korišćenje, pripoji Čigoti. Na tu odluku oštro je reagovala opština Čajetina i njen predsjednik Milan Stamatović, pa od svega tada nije bilo ništa.

Čigota je godinama bila prestižna zdravstvena ustanova, kao i turistički objekat koji je pored zdravstvenog pružao usluge sportskog, rekreativnog ali i kongresnog turizma. Kako navodi Nova.rs Čigota je dosad, od države dobijala 35% sredstava, a 65% ostvarivala iz sopstvenih prihoda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.