NavMenu

Šire se smještajni kapaciteti u Kolašinu - U planu izgradnja još dva hotela

Izvor: Vijesti Petak, 22.01.2021. 07:45
Komentari
Podeli
U gradu ispod Bjelasice trenutno se gradi više hotela i turističkih naselja. Od ukupno 15 razvojnih projekata koji konkurišu za dobijanje ekonomskog državljanstva, čak sedam ih je na području te opštine

Još dva investitora pokazalu su namjeru da grade hotele i turistička naselja na području Kolašina: Best Montenegro investments iz Budve najavio je gradnju hotela na parcelama uz put od sela Rijeka Mušovića, prema skijalištima, a podgorička kompanija Magnum Development iz Podgorice gradiće hotel u centru grada, na lokaciji u neposrednoj blizini hotela Bjanka.

Time se nastavlja interesovanje investitora za gradnju hotelskih objekata u Kolašinu, u kome se trenutno gradi više hotela i turističkih naselja. Od ukupno 15 projekta razvojnih projekata koji konkurišu za dobijanje ekonomskog državljanstva, čak sedam ih je na području te opštine.

Prema podacima iz Elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu, budvansko preduzeće namjerava da podigne hotel sa pratećim sadržajima, ukupne površine blizu 6.000 kvadrata, kao i i deset višeporodičnih smještajnih jedinica. Hotel će, prema dokumentaciji, imati 42 sobe i 22 apartmana, dok će se vile sastojati od po dva, odnosno, po četiri apartmana.

Objekat u centru Kolašina planiran je kao hotel sa četiri zvjezdice i, prema opisu projekta, imaće 82 sobe i 20 apartmana. Takođe, i spa, bazen i fitnes centar.

U Kolašinu je u toku izgradnja hotela Breza u istoimenom kolašinskom naselju. Planirano je da taj objekat, kategorije pet zvjezdica, ima 148 smještajnih jedinica. Resort & Spa, kapaciteta 93 smještajne jedinice, odnosno 380 ležaja, realizuje istoimeno podgoričko preduzeća, a predračunska vrijednost investicije je 11,3 mil EUR.

Kako je najavljeno hotel Bjelasica 1450 biće jedan od najvećih u Kolašinu, sa 19.000 metara kvadratnih. Investitor tog turističkog objekta je Društvo Bjelasica 1450 doo Podgorica, čiji je osnivač Zetagradnja doo Podgorica. U tom hotelu biće 168 apartmana.


- Montis hotel & resort trebalo bi da bude završen 2024. godine. Planirani hotelski kompleks imaće pet zvjezica, a vrijednost investicije procijenjena je na 21,07 mil EUR. Investitor tog projekta je kompanija Montenegro luxury hotels and resorts iz Kotora. Trebalo bi da ima 238 smještajnih jedinica, to jest 25 apartmana i 213 soba.

- Elite Hotel & Residence gradi Garnet Investment Montenegro Limited, koji je u svom biznis planu naveo da će u izgradnju hotela uložiti 11,44 mil EUR. Taj hotel sa četiri zvjezdice imaće 150 smještajnih jedinica.

Hotel D sa depadansom E po kondo modelu investicija je preduzeće AD Ski Resort-Kolašin. Imaće četiri zvjezdice, a investicija je skoro osam miliona eura. Hotelski kompleks imaće ukupno 116 smještajnih jedinica. K 16 trebalo bi da bude završen za dvije i po godine, kapaciteta je 116 smještajnih jedinica, predračunske vrijednosti oko 6 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.