NavMenu

Tuzlanski Vodovod najavljuje velike projekte u 2021. - U sistemu uskoro četiri nova bunara

Izvor: eKapija Srijeda, 20.01.2021. 09:36
Komentari
Podeli

(Foto: nuwatphoto/shutterstock.com)
U godini pred nama iz tuzlanskog Vodovoda najavljuju brojne investicije i projekte kojima će biti osigurano kvalitetnije vodosnabdijevanje.

- U 2021. godini u sistem bi trebala biti puštena četiri nova bunara u Sprečkom bunaru i sabirni cjevovod za ta četiri izvorišta u dužini od 3,5 kiliometra većih profila. Također od januara očekujemo da će biti pušten testni pogon zamjene jedne linije membrane od 100 litara sekundi u postrojenju na Ceriku zajedno sa generatorom ozonoa i ozonizacije čime ćemo povećati pitkost vode - rekao je Aid Berbić, direktor JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla, prenio je RTV Slon.

Za svoje zalaganje i rad u prethodnom periodu, Vodovod Tuzla je dobio brojne certifikate. Navode kako je jedan od najvećih individualnih uspjeha to što su dobili certifikare o uspješnosti i to što su proglašeni za među pet najboljih vodovodnih preduzeća u BiH.

Berbić je dodao kako su u narednoj godini postavili cilj da budu najuspješnije preduzeće.

Osim toga, Berbić najavljuje i projekte u oblasti odvodnje otpadnih voda, te razvoj preduzeća u skladu sa svjetskim trendovima.

U svemu ovome, vodiće računa o ekološkom aspektu. Nadaju se da će sa razvojem preduzeća i provedbom različitih projekata građanima ponuditi još kvalitetnije usluge.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.