NavMenu

Otvorene prijave za ocjenjivanje vina na Decanteru

Izvor: Vino & fino Ponedjeljak, 18.01.2021. 10:08
Komentari
Podeli
(Foto: Shulevskyy Volodymyr/shutterstock.com)
Prije nekoliko dana otvorene su prijave za ocjenjivanje Decanter World Wine Awards (DWWA), najpoznatije vinsko nadmetanje na planeti. Po svemu sudeći, pred organizatorima i sudijama je još jedno "pandemijsko izdanje" čuvenog ocjenjivanja koje će morati da bude prilagođeno aktuelnim sumornim okolnostima fizičkog distanciranja.

Osamnaesto po redu takmičenje DWWA donosi i neke inovacije, kao što je integrisana onlajn platforma za prijave i informisanje. O drugim promenama za sada nema govora, a najvjerovatnije će se takmičenje održati na isti način kao i prošle godine, uz oštro socijalno distanciranje sudija i rad u adaptiranim prostorijama same redakcije časopisa Decanter.

Prošle godine pokazalo se da je ovaj način rada bio više nego adekvatan, a jedini pravi hendikep 17. ocjenjivanja bio je izostanak većine sudija iz inostranstva, usljed zatvaranja granica i nemogućnosti putovanja.

- Postoji mnogo vinskih takmičenja u svijetu, ali ja vjerujem da je DWWA ono na koji ljudi prvo pomisle kada kažu "ocjenjivanje vina". Po Dekanterovom takmičenju mjere se sva ostala, i na njemu se najbolje sudi. Ulažemo ogroman napor da dovedemo visokokvalifikovane i specijalizovane sudije, tako da je nivo stručnosti koji mi nudimo apsolutno neprevaziđen - rekao je Endrju Džeford, kopredsedavajući ocjenjivanja.

Ranijih godina su vinarije iz Hercegovine bilježile velike uspjehe na ovom ocjenjivanju i vraćale se sa medaljama. Prošle, 2020. godine, stiglo je zlato za vino Vilinka Žilavka podruma Vilinka kod Čitluka.

Deset srebrnih medalja i 18 bronzanih, i ocjena commended - pohvaljeno, preporučeno, pripala su našim vinima u 2019. godini.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.