NavMenu

Na aerodromima u Hrvatskoj 81% manje putnika

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 18.01.2021. 09:15
Komentari
Podeli
(Foto: Faiz Zaki/shutterstock.com)
Aerodromi u Hrvatskoj su od januara do novembra prošle godine imali 81% manje putnika nego u istom periodu 2019. godine, podaci su hrvatskog Državnog zavoda za statistiku.

Kroz hrvatske aerodrome za 11 mjeseci prošle godine prošlo je nešto više od dva miliona putnika, a pad bilježe i teretni saobraćaj i broj operacija aviona.

Samo u novembru 2020. godine u svim aerodromima u Hrvatskoj bilo je 55.000 putnika, što je, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, 84% manje nego u istom mjesecu 2019. i direktan je uticaj pandemije.

Najviše putnika u tom mjesecu, 42.000, imao je aerodrom Zagreb, što je oko 83% manje u odnosu na novembar 2019. godine. Sličan minus, od 82%, imao je i aerodrom Split sa 8.000 putnika, dok je aerodrom Dubrovnik na trećem mjestu sa 4.000 putnika i padom putničkog saobraćaja za 92,4%.

I ostalih pet aerodroma u Hrvatskoj (Zadar, Rijeka, Pula, Osijek, Bar) bilježe slične negativne trendove, prenosi hrvatski portal Index.


Ukupno gledano, hrvatski aerodromi su najveći međunarodni putnički saobraćaj u novembru 2020. godine, od 13.000 putnika, ostvarile sa aerodromima Njemačke, što je pad od 87,2%.

Za 11 mjeseci lani preko hrvatskih aerodroma prošlo je 7.000 tona tereta, odnosno 33% manje nego u istom periodu godinu dana ranije. Samo u novembru tereta je bilo 25% manje na godišnjem nivou, odnosno 646 tona.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.