NavMenu

Općina Tešanj nastavlja sa projektima unapređenja školske infrastrukture - Slijedi utopljavanje i širenje kapaciteta

Izvor: eKapija Petak, 15.01.2021. 10:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kuchina/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Spahija Kozlić, sa saradnicima, posjetio je Općinu Tešanj gdje je sa općinskim načelnikom Suadom Huskićem razgovarao o zajedničkom ulaganju u školsku infrastrukturu na području ove općine.

- Razgovarali smo o nastavku projekata u 2021. godini, prije svega o nastavku radova na izgradnji novog objekta škole 9. septembar u Medakovu. Čeka se usvajanje budžeta ZDK, kako bi se ugovorila II faza radova. Osim toga, ove godine je planiran i projekat utopljavanja OŠ 1. mart u Jelahu, a ministra Kozlića sam informisao i o projektu dogradnje dvije učionice u ovoj školi - rekao je načelnik Huskić.

Vlada ZDK i Općina Tešanj finansirali su i nedavno završene radove na utopljavanju OŠ Huso Hodžić u Tešnju, a ovom prilikom razgovarano je i o opremanju prostorija ove škole za potrebe dodatnog obrazovanja u oblasti CNC tehnologija i robotike.


Ministar Kozlić pohvalio je agilnost administracije Općine Tešanj i načelnika Huskića, kao i posvećenost zajedničkim projektima čiji je cilj unapređenje uslova za izvođenje nastavnog procesa i boravak djece u školi.

- Prošle godine smo okončali projekat izgradnje četiri nove fiskulturne sale na području Tešnja. Nadam se da ćemo uspješno nastaviti saradnju i u ovoj godini - rekao je Kozlić.

Ministar Kozlić i načelnik Huskić nakon sastanka obišli su ove školske objekte, gdje su im predstavljeni planirani projekti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

17.04.2024.  |  Vijesti

19.04.2024.  |  Agro, Finansije

Berza za selidbu pčela od sada i u Beču

19.04.2024.  |  Agro, Finansije

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.