NavMenu

Na Kopaoniku u aprilu počinje gradnja luksuznog ski kompleksa Omorika - Apart hotel i vile u alpskom stilu sa zasebnim skijašnicama i mini spa centrima (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 15.01.2021. 08:44
Komentari
Podeli
(Foto: Omorika i partneri)
Na Kopaoniku s proljeća počinje gradnja jedinstvenog luksuznog ski kompleksa sa 5 zvjezdica. Luxury Ski Complex Omorika biće lociran na 30. kilometru puta Brus-Kopaonik, na području Srebrnca i Jarma, neposredno uz ski put koji vezuje dvije popularne ski staze, Karaman i Gobelju.

Kako ističu investitori, kompanija Omorika Group, cijeli kompleks je zamišljen kao skup chalet vila (koliba) u francuskoalpskom stilu.
(Foto: Omorika i partneri)
- Lokacija budućeg kompleksa je idealna – sa nadmorske visine od 1.820 m pruža se nevjerovatan pogled na padine Kopaonika, kao i na veliki dio Srbije. Apartmantski kompleks sa pratećim sadržajima kao što su spa centar, teretana, multifunkcionalne sale za održavanje prezentacija, saune, bilijar sale, mini bioskope i drugo, zauzimaće više od 8.000m2 - kažu za eKapiju iz ove kompanije.

Napominju da je izgradnja kompleksa predviđena u dvije faze.

- U okviru prve faze planirana je izgradnja pet turističkih objekata - pet chalet vila sa prostranim i osunčanim apartmanima od kojih svaki posjeduje kuhinju, gostinjsko kupatilo, prostranu trpezariju, dnevnu i spavaće sobe sa posebnim kupatilom. Svaki apartman imaće i svoje parking mjesto, a svaka vila skijašnicu, perionicu, kao i sopstveni mini spa centar (bazen, sauna, masaža...). Po izboru budućih vlasnika, različite strukture vila pogodne su za funkcionisanje u vidu zasebne kuće ili vile sa više apartmana.
(Foto: Omorika i partneri)
U drugoj fazi planirana je izgradnja apart hotela sa luksuznim apartmanima različite strukture, restorana sa velikom otvorenom terasom za goste hotela ali i sve one koji žele da uživaju u kvalitetnoj domaćoj hrani, zatim, dječjeg igrališta, servisa ski opreme i drugih uslužnih sadržaja.

- Svi objekti opremljeni su najsavremenijim sistemima zaštite i pametnim sistemima instalacija kojima se može upravljati putem mobilnog telefona i aplikacije, sa bilo koje tačke na svijetu – dodaju naši sagovornici.
(Foto: Omorika i partneri)
Ideja investitora koji ima iskustvo u izgradnji ovakvih tipova objekata u samim Alpima, jeste da, kako kažu, na Kopaonik donese dozu luksuza koji odlikuje najprestižnije ski rezorte u svijetu.


- Riječ je o jednostavnoj formi bez previše detalja, što je uz autentičnost svakog objekta, okruženost prirodom i podređenost uživanju, luksuz kakav se ne može doživjeti svuda – navode iz kompanije Omorika, koja je ujedno i investitor, projektant, dizajner i generalni izvođač radova na budućem kompleksu.

Procijenjena vrijednost investicije je 25 mil EUR, a početak izgradnje kompleksa, prema riječima investitora, planiran je za april 2021. godine.

B. Petrović



Fotogalerija
Luxury Ski Complex Omorika
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.