NavMenu

Najavljena podrška razvoju javnih preduzeća u KS

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.01.2021. 12:07
Komentari
Podeli
(Foto: Ellica/shutterstock)
Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić u srijedu, 13. januara, je nakon posjete javnim preduzećima Centar Skenderija, ZOI ’84 i Turistička zajednica KS, kazao da su neka preduzeća posebno pogođena novonastalim uvjetima rada usljed pandemije koronavirusa.

Kako je pojasnio, poslovanje tih preduzeća direktno zavisi od aktivnosti koje su ograničene preporukama i mjerama prevencije širenja koronavirusa, poput organizacije sajmova, koncerata, sportsko-rekreativnih okupljanja, itd.

U tom smislu je kazao da će Ministarstvo u skladu sa svojim nadležnostima pružati podršku javnim preduzećima, te da je važno da ta podrška ide u razvojnom smjeru.

To znači da je neophodno podržati projekte koji daju novu vrijednost, od kojih će preduzeća imati dugoročnu korista a ne samo zatvaranje privremenih problema i finansijskih rupa, to jest projekti koji će doprinijeti dugoročnoj stabilnosti preduzeća, saopšteno je iz Službe za protokol i press KS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.