NavMenu

Terme Ozren napravile prekretnicu u razvoju opštine Petrovo - U kompleksu vrijednom 12 mil KM planirani dodatni sadržaji (FOTO)

Izvor: eKapija Srijeda, 03.02.2021. 09:22
Komentari
Podeli

(Foto: Terme Ozren)
Ono po čemu će sigurno ostati upamćena 2020. godina u opštini Petrovo je početak rada banjskog kompleksa Terme Ozren. Terme su primile prve goste 16. jula, kada su otvoreni vanjski i unutrašnji bazeni, a ubrzo su gostima ponuđeni restoranski i smještajni kapaciteti.

U turističko-rekreativni kompleks, koji će prema ocjeni rukovodstva opštine i stručnjaka u oblasti turizma, biti prekretnica razvoja ovog kraja, kompanija Milojević Gilje-gas iz Bijeljine je uložila više od 12 mil KM.

Posjetiocima Termi, u zavisnosti od sezone, na raspolaganju su bazeni sa termomineralnom vodom, rekreacioni, poluolimpijski, zatvoreni bazeni sa akva-parkom, kao i bazeni za djecu. U ponudi su i spa i velnes centar kao i kongresna sala, navodi Dragan Radojčić, menadžer Termi Ozren.

- Kompleks posjeduje ukupno 11 bazena, od čega 7 zatvorenih, a poseban dio ponude i atrakcija za mališane su naši tobogani. Trenutno radimo na dva sprata hotela, imamo 35 soba i 6 apartmana, a u toku su aktivnosti na otvaranju trećeg sprata – kaže Radojčić.

Prosječna temperatura vode u bazenima je između 29 i 36 stepeni Celzijusa, a voda je, kako navodi naš sagovornik, idealna za sve vrste oboljenja kičmenog stuba i bolesti kože.

Radojčić napominje da nisu završena ulaganja u ovaj kompleks, pa je u planu izgradnja sportskih terena, igraonice za djecu, trim staze, teretane i bilijar sale.

U restoranskoj ponudi mogu se naći razni specijaliteti nacionalne i internacionalne kuhinje, kao i tradicionalna jela ozrenskog kraja.

Terme Ozren su jedinstvene zbog same lokacije na kojoj se nalaze, prirodnih i klimatskih odlika tog podneblja.

(Foto: Terme Ozren)
- Klima je idealna, a područje karakterišu ogromna nalazišta termomineralne vode, dobra putna povezanost, te blizina tuzlanskog aerodroma. Lokacija na kojoj se nalaze Terme je lako dostupna, a opet posebna i izdvojena. Nalazi se na sredini puta između Doboja i Tuzle, a u neposrednoj blizini Gračanice. Terme Ozren su smještene u selu Kakmuž, u podnožju planine Ozren – navodi menadžer Termi.

Poznato je da je planina Ozren bogata izvorima prirodne pitke vode koji su okruženi čistom prirodom, termalnim izvorima vode sa ljekovitim svojstvima, rudama i mineralnim bogatstvima.

Uz sve sadržaje koje nude, prirodno okruženje čini Terme Ozren atraktivnim i jedinstvenim kompleksom.

Rukovodstvo Termi očekuje da će privući goste iz inostranstva u ozrenski kraj, između ostalog, uz preporuku dijaspore.

- Velika koncentracija ljudi iz ovog kraja u dijaspori, njihova posjeta i usmena preporuka, te ciljan marketing, definitivno će privuci goste iz inostranstva - kažu iz Termi za eKapiju.


U Opštini Petrovo ističu da će vrijeme pokazati koliko je ova investicija bitna za njihovu lokalnu zajednicu, iako su su sigurni da će to biti prekretnica ka bržem razvoju turizma na ovom prostoru.

- Od prvih kontakata pa sve do danas, rukovodstvo naše opštine pružilo je maksimalnu podršku investitoru te smo, slobodno mogu reći, zajedničkim snagama stigli i do početka rada kompleksa – naveo je Ozren Petković, načelnik opštine Petrovo.


Fotogalerija
Terme Ozren u Petrovu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.