Izvor: eKapija | Srijeda, 13.01.2021.| 11:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kreće realizacija projekta Visit Živinice - U planu uređivanje agrokutka, biciklističke i alpinističke staze

(Foto: Kitja Kitja/shutterstock.com)
U okviru manifestacije "Dani dijaspore" Grad Živinice je potpisao sporazum s Turističkom zajednicom Tuzlanskog kantona za realizaciju projekta "Visit Živinice", za koji je gradska uprava dobila oko 35.000 KM.

– U okviru projekta "Visit Živinice" uređivat ćemo ono što trebamo promovisati, a to su agrokutak, biciklističke i alpinističke staze s vodičem - kazao je gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković.

Tokom sesije prezentovane su tri strategije za razvoj turizma u Živinicama te su predstavljeni prirodni resursni potencijali koji će omogućiti pogodnije tlo za opstanak i ostanak građana, ali i podstaći razvoj obrta u ruralnim dijelovima grada, prenosi tip.ba pisanje Oslobođenja.

Tu su i unapređenje i promocija difuznih hotela, energetska efikasnost, digitalizacija turističkih paketa kroz uključivanje u evropske tokove te sportsko penjanje i izrada penjačkog zida u Živinicama.

Prema riječima gradonačelnika Kamenjakovića, ukoliko budu implementirani svi ovi projekti, Živinice će napraviti novi iskorak, zaploviti u more turizma i postati prepoznatljive u tome.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.