NavMenu

Grad Trebinje poništio postupak nabavke reflektora za stadion Police

Izvor: eKapija Utorak, 12.01.2021. 11:35
Komentari
Podeli
(Foto: JTKPHOTO/shutterstock.com)
Grad Trebinje je poništio postupak javne nabavke za reflektore na stadionu Fudbalskog kluba Leotar u Policama, čija je predviđena vrijednost bila više od 940.000 KM bez PDV-a. Grad je postupak javne nabavke poništio 30. decembra 2020. godine, bez preciznog obrazloženja zašto je to urađeno.

U odjeljku u kome bi trebalo da stoji obrazloženje, navedeno je da su u pitanju "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli predvidjeti u vrijeme pokretanja postupka javne nabavke", što je dio prepisan iz Zakona o javnim nabavkama BiH. U obrazloženju, takođe, nije navedeno ni to da li se na tender javio neko od ponuđača.

Grad Trebinje je javnu nabavku putem otvorenog postupka raspisao u septembru 2020. godine, a ponuđači su mogli da dostave svoje ponude do 7. oktobra. Rok za završetak radova trebalo je da bude dvije godine od uvođenja najboljeg ponuđača u posao. Kriterijum za dodjelu posla najboljem ponuđaču trebalo je da bude najniža cijena, prenosi direkt-portal.

Milionska nabavka bila je sve ovo vrijeme povod za kritiku vlasti od strane opozicije, koja je ukazivala na to kako je vrijednost nabavke precijenjena i nije realna.

Grad Trebinje može ponovo da raspiše novi tender ili da, ukoliko se na prethodni niko nije javio, sa željenim dobavljačem dogovori posao putem pregovaračkog postupka bez objave obavještenja.


Podsjećamo, početkom septembra prošle godine u intervjuu za Radio Trebinje izvršni direktor Saveza opština i grada istočne Hercegovine Luka Petrović kazao je da je projekat uradio Ranko Skoko iz banjalučkog Ars inženjeringa, stručnjak za projektovanje rasvjete na ovoj vrsti objekata.

- Dugo godina su prethodne generacije nastojale da realizuju ovaj projekat, ali očito, imale su važnije probleme, jer je stalno trebalo nadograđivati stadion u Policama - rekao je tada Luka Petrović.

Precizirao je da je riječ o skupom projektu te da je u planu postavljanje "četiri različita nosiva stuba, koja će činti cjelinu najmodernije LED rasvjete po evropskim standardima".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.