NavMenu

Fortenova pregovara sa kompanijom Nomad Foods o prodaji Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikoma

Izvor: N1 Ponedjeljak, 11.01.2021. 15:07
Komentari
Podeli
Fortenova grupa je saopštila, da je nakon dovršetka procesa dubinskog snimanja u postupku prodaje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, ušla u ekskluzivne pregovore s tvrtkom Nomad Foods te očekuju da bi transakcija mogla biti zaključena tokom ljeta.

- Nakon dovršetka procesa dubinskog snimanja u postupku prodaje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih društava čine poslovno područje zamrznute hrane, Fortenova grupa odlučila je krenuti u sljedeću fazu procesa ulaskom u ekskluzivne pregovore s tvrtkom Nomad Foods - navodi se u priopćenju.

Izvršni direktor za finansije Fortenova grupe James Pearson istaknuo je da je Nomad Foods kompanija s izvrsnim investicijskim i operativnim postignućima i jasnim fokusom na segment zamrznute hrane u Europi.

- Ima još, naravno, jako puno posla te treba ispuniti niz uvjeta prije nego što postignemo konačni dogovor, ali svakako očekujemo da ćemo u tome uspjeti - rekao je Pearson.

U priopćenju se prenosi i izjava glavnog izvršnog direktora i člana Upravnog odbora Fortenova grupe Fabrisa Peruška kako je "postupak dubinskog snimanja za poslovno područje zamrznute hrane, u kojem je sudjelovalo više stranaka, uspješno priveden kraju prihvaćanjem nastavka pregovora ekskluzivno s kompanijom Nomad Foods, koja se dosada pokazala iznimno snažnim potencijalnim partnerom za njihovu djelatnost zamrznute hrane".

Krajnji cilj Fortenova grupe, kako je rekao Peruško, osim maksimiziranja vrijednosti, i dalje ostaje zaključenje transakcije sa strateškim partnerom koji će dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju poslovnog područja zamrznute hrane te prepoznati punu vrijednost i potencijal ove djelatnosti i ljudi koji u njoj rade.


Ta transakcija, istaknuo je Peruško, dio je procesa optimizacije kapitalne strukture koji će omogućiti Fortenova grupi daljnji razvoj.

- Očekujem da će sljedeća faza prodaje djelatnosti zamrznute hrane biti dovršena krajem prvog kvartala 2021. godine potpisivanjem kupoprodajnog ugovora. U tom bi slučaju transakcija mogla biti zaključena čim pribavimo regulatorna odobrenja, moguće tijekom ljeta 2021. godine - rekao je Peruško te poručio kako će zaposlenike i tržište nastaviti redovito i pravovremeno obavještavati o razvoju situacije.

Inače, Fortenova je u drugoj polovini rujna prošle godine objavila da je zaprimila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje čine Poslovnu grupu zamrznute hrane.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.