NavMenu

NO Željeznica FBiH imenovao Enisa Džafića za generalnog direktora

Izvor: biznis.ba Ponedjeljak, 11.01.2021. 11:03
Komentari
Podeli
Enis Džafić (Foto: zfbh.ba)Enis Džafić
Nadzorni odbor Željeznica FBiH je krajem prošle godine potvrdio imenovanje Enisa Džafića za generalnog direktora ovog preduzeća.

Nadzorni odbor tako je Džafiću potvrdio novi mandat, a to je još ranije uradila i Vlada Federacije BiH davanjem saglasnosti za imenovanje.
Podsjetimo, dio članova Nadzornog odbora Željeznica FBiH odlučio je ranije ne postupati po saglasnosti Vlade Federacije BiH čime je bio prekršen, ne samo odluka Vlade FBiH, nego i zakon. Ipak, imenovanjem Džafića za generalnog direktora Nadzorni odbor se odlučio vratiti u zakonske okvire.

Podsjetimo, pod Džafićevim rukovođenjem Željeznice FBiH redovno isplaćuju plate i otplatu dugova naslijeđenih iz ranijih perioda, te su ostvarile rekordnu operativnu dobit, a zabilježen je i konstantan rast prevoza roba i putnika. Kompanija je ostvarila i veliki uspjeh na međunarodnom tržištu, te opravkom lokomotiva iz Hrvatske stekla i referencu za tržište EU.

Tagovi:
Enis Džafić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.