NavMenu

Bitkoin dostigao najveću vrijednost po drugi put u istom danu

Izvor: Tanjug Petak, 08.01.2021. 08:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / MichaelWuensch)Ilustracija
Vrijednost bitkoina skočila je na nov rekordan nivo svih vremena.

Bitkoin je porastao za 8,5% na 40.000 USD, javio je portal CoinDesk, prenio je TASS.

Cijena kriptovalute je dostigla svoj istorijski maksimum po drugi put u istom danu (7. januara 2021. godine). Oko 7 sati po istočnoameričkom vremenu bio je na nivou od 38.080 USD, samo nekoliko sati nakon što je premašio nivo od 37.000 USD, prenosi televizija CNBC.

Bitkoin je je na dnevnom nivou ojačao za 7%, dok od početka 2021. godine bilježi rast od oko 30%. U posljednjih 12 mjeseci mu je cijena porasla za skoro 370%.

Vrijednost cjelokupnog tržišta kriptovaluta, na kojem se osim bitkoinom trguje i drugim digitalnim novčićima poput etreuma i tetera, prvi put je premašila bilion dolara, prema podacima Koinmarketkap portala, dodaje CNBC.

Bitkoin je daleko najdominantnija kriptovaluta, sa tržišnom vrijednošću od preko 700 mlrd USD.

Vrtoglavi rast cijene bitkoina pripisuje se brojnim faktorima, između ostalog i većoj kupovini velikih institucionalnih investitora, među kojima je, na primjer, investicioni magnat Pol Tjudor Džons.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.