NavMenu

Moguće privremeno obustavljanje prevoza putnika u međunarodnom i međuentiteskom saobraćaju

Izvor: eKapija Srijeda, 06.01.2021. 10:42
Komentari
Podeli
(Foto: Krivosheev Vitaly/shutterstock.com)
Uzimajući u obzir dalje zadržavanje prethodno uspostavljenih mjera većine zemalja članica EU, kao i zemalja zapadnog Balkana, u cilju smanjenja širenja pandemije COVID-19, Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine je obavijestilo prijevoznike koji obavljaju međunarodni i međuentitetski linijski prijevoz putnika o mogućnosti podnošenja zahtjeva za privremenu obustavu prijevoza.

Članom 16. i 23. Zakona o međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prijevozu (Službeni glasnik BiH, broj 01/02 i 14/03), propisano je da se za vrijeme važenja dozvole iz člana 10. Zakona, kao i za vrijeme važenja odobrenog reda vožnje međuentitetske linije, prijevoz putnika može privremeno obustaviti kad nastanu i dok traju okolnosti koje prijevoznik nije mogao predvidjeti, a čije posljedice nije mogao otkloniti.

Stoga prijevoznici koji neće biti u mogućnosti u punom kapacitetu održavati registrirane linije (međunarodne i međuentitetske) mogu Ministarstvu podnijeti zahtjev za privremenu obustavu prijevoza za određene polaske ili linije u cjelini.

Zahtjev se može podnijeti od dana objave ovog obavještenja na portalu prometnedozvole.gov.ba, a obustava može trajati do 30. aprila 2021. godine. Ministarstvo će o zahtjevu odlučivati rješenjem i o istom upoznati nadležne kontrolne organe.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.