NavMenu

Apple sprema skroz drugačiji iPhone

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 05.01.2021. 15:13
Komentari
Podeli
(Foto: Pres Panayotov/shutterstock)
Apple radi na novom telefonu koji će predstavljati potpuno novu vrstu uređaja za tu poznatu kompaniju. Riječ je o telefonu na preklop, koji će biti opremljen "savitljivim", odnosno fleksibilnim ekranom.

Kompanija, poznata po tome što obično ne komentariše svoje proizvode u razvoju i ne osvrće se na glasine o njima, čini se da ovoga puta ima novi uređaj u već poodmakloj fazi razvoja.

Naime, izgleda da su dva prototipa fleksibilnih iPhone telefona uspješno prošla interna testiranja u Foxconn-ovoj fabrici u Kini, objavio je tajvanski listi The Economic Daily Times.

Prema informacijama koje su do sada procurjele u javnost, Appleov "savitljivi" iPhone bi trebao da ima dizajn sličan Samsungovom modelu Galaxy Fold: manji spoljni ekran, kamere smeštene na zadnjoj strani uređaja i veliki fleksibilni ekran koji se dobija otvaranjem uređaja.

Postoje, međutim, dvije verzije informacija o budućem Appleovom telefonu. Neki izvještaji tvrde da će uređaj imati jedan veliki ekran, drugi da će to biti dva zasebna ekrana koji će se "spajati na sredini i davati jednu veliku sliku". Navodno, u fazi testiranja je i druga verzija dizajna "vertikalnog" uređaja koji podsjeća na Motorolu Razr ili Samsung Z Flip.

Koji od dva modela će se naći u proizvodnji, trebalo bi da odluče interna testiranja, prenosi Zimo. Apple je, navodno, kupio veću količinu Samsungovih uređaja kako bi mogao da ispita šta i kako su oni napravili, kao i gdje postoji prostor za poboljšanja.

Apple, navodno, planira da napravi sopstvene šarke koje će omogućavati preklapanje telefona, ali iz dostupnih informacija nije jasno je li su i one dio pomenutog internog testiranja.

Pretpostavlja se da će Apple testirati svoj novi proizvod sve dok on u potpunosti ne ispuni njihova očekivanja. A za to mu mogu biti potrebne i godine, pa se ne treba nadati da će se "savitljivi" iPhone uskoro pojaviti u prodaji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.