NavMenu

Uskoro prva faza rekonstrukcije potisnog cjevovoda Vitkovići-Goražde

Izvor: eKapija Nedjelja, 03.01.2021. 13:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ThomBal/shutterstock.com)Ilustracija
S obzirom na česte probleme sa vodosnabdijevanjem zbog pucanja cijevi potisnog cjevovoda Vitkovići – Goražde, a kako je procijenjeno, zbog dotrajalosti i neadekvatnih cijevi koje su ugrađene prilikom posljeratne realizacije ovoga projekta, Gradska uprava Goražda naručila je izradu projekta kako bi se pristupilo rekonstrukciji potisnog cjevovoda kojim bi se riješio ovaj gorući problem za stanovnike Goražda.

Tako je nakon provedene procedure firma Higracon iz Sarajeva izradila glavni projekat rekonstrukcije potisnog cjevovoda od Fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara Rasadnik u Goraždu na osnovu kojeg je u zgradi Vlade BPK-a Goražde prije nekoliko dana potpisana ugovor o korištenju namjenskog utroška odobrenih sredstava koji je u ime Grada Goražda sa premijerkom Vlade BPK-a Aidom Obućom potpisao gradonačelnik Ernest Imamović.

Ugovor se odnosi na korištenje i namjenski utrošak odobrenih sredstava za realizaciju projekta "Rekonstrukcija potisnog cjevovoda od Fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara Rasadnik – I faza". Vrijednost potpisanog ugovora je 312.000 KM.

- Prva faza vodovoda će se riješiti, međutim druga i treća faza iziskuje vremena, ide se po projektnim aktivnostima, nije kao u prošlosti gdje se gradio potisni cjevovod bez projektne dokumentacije. Sada imamo tačan uvid, sa kantonalnog nivoa premijerka će sa resornim ministrom doznačavati sredstva po fazama, što mislim da je odlično, a ne kao ranije kad se prebaci cjelokupni iznos, pa se nema kontrole nad uvidom i direktnim investiranjem - istakao je gradonačelnik Imamović, prenosi rtvbpk.ba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.