NavMenu

Za preuzimanje hotela Prijedor manjinskim akcionarima nudi se skoro 250.000 KM

Izvor: Capital Srijeda, 30.12.2020. 13:02
Komentari
Podeli
(Foto: Dragon Images/shutterstock.com)
Marko Stjepanović iz Banjaluke, sa svojom firmom Trgopromex iz Mrkonjić Grada, namjerava da potpuno preuzme hotel Prijedor i manjinskim akcionarima nudi skoro 250.000 KM za otkup akcija.

Stjepanović je objavio javnu ponudu za preuzimanje hotela i akcionarima je spreman da za svaku akciju plati cijenu od 0,37 KM. Prosječna ponderisana cijena akcija na berzi u posljednjih šest mjeseci iznosi 0,3693 KM.

Osnovni kapital hotel Prijedor iznosi 2.500.423 KM, a Stjepanović je vlasnik 53,1%. Prilikom preuzimanja on zajednički djeluje sa svojom firmom Trgopromex iz Mrkonjić Grada koja se bavi trgovinom, proizvodnjom i uslugama, uvozom i izvozom. Ta firma vlasnik je 20% akcija hotela.

Stjepanović se obavezuje da će platiti sve deponovane akcije u roku od deset dana od dana isteka roka važenja ponude, a sredstva od 248.055 KM potrebna za to obezbjeđena su na računu Nove banke.

- Ciljevi i namjere u vezi sa hotelom su usmjereni na unapređenje poslovanja, kao i rast i razvoj. Ponudilac ima za cilj da svojim aktivnim učešćem doprinese realizaciji postojećih poslovnih planova, te daljem razvoju, unapređenju i modernizaciji poslovanja. Ponudilac ne planira promjenu mjesta obavljanja djelatnosti, dok će broj zaposlenih biti u skladu sa budućim potrebama hotela - naveo je Stjepanović u ponudi.


Trgopromex proizvodi PVC stolariju. Bavi se i građevinskim radovima. Trgopromex je vlasnik Alumin" iz Mrkonjić Grada, navedeno je u poslovnom registru Privredne komore RS.

U finasijskim izvještajima vidljivo je uspješno poslovanje firme Trgopromex koja je prošle godine bilježila dobit od preko 300.000 KM.

Hotel Prijedor nalazi se u centru tog grada, na rijeci Sani. Posljednjih godina stabilno posluje. Prošle godine zapošljavali su oko 26 radnika i imali prihod od oko 1,4 mil KM. Dobit im je iznosila oko 335.000 KM.

Po svojoj veličini svrstava se u red najvećih hotelsko-ugostiteljskih kapaciteta u Republici Srpskoj. Hotel raspolaže sa 111 soba.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.