NavMenu

Obnovljen pješački most na Otoci

Izvor: eKapija Srijeda, 30.12.2020. 09:49
Komentari
Podeli
(Foto: sarajevo.ba)
Pješački most preko Miljacke na lokalitetu Otoka Mender dobio je sasvim novi izgled nakon što je završena njegova sanacija.

Radove je izvela firma Dinalsa a finansirala ih je Općina Novi Grad. Sanirani su betonski dijelovi mosta, urađena je zaštita čeličnih elemenata mosta od korozije, a obnovljene su i pristupne rampe i stepeništa, saopštio je Grad Sarajevo.

Most je izgrađen 2003. godine i od tada nije obnavljan, a svakodnevno ga koristi na desetine pješaka. Zbog velike frekvencije, došlo je do oštećenja betonskih dijelova mosta, ali i glavnih čeličnih nosača mosta i ograde. Sada su oni zaštićeni i ofarbani, te je most poprimio sasvim novi izgled.

Ovim projektom poboljšana je i sigurnost pješaka, naročito djece koja idu u Osnovnu školu "Mehmedalija Mak Dizdar".

U narednom periodu planirano je i uređenje kompletnog šetališta sa desne strane Miljacke, na dionici od Otoke do Hrasnog.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.