NavMenu

Vlada FBiH usmjerila 2,7 mil KM za razvojne projekte u namjenskoj industriji

Izvor: eKapija Utorak, 29.12.2020. 09:39
Komentari
Podeli
(Foto: ALEXANDER LEONOV/shutterstock.com)
Vlada Federacije BiH je donijela Odluku o izboru korisnika sredstava utvrđenih u Budžetu FBiH za 2020. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije "Kapitalni transferi javnim preduzećima - Finansiranje razvojnih projekata u Federaciji BiH iz oblasti namjenske industrije".

U skladu sa Programom utroška, ovom odlukom utvrđuje se raspodjela iznosa od ukupno 2.699.872 KM prema odobrenim zahtjevima za finansiranje razvojnih projekata privrednih društava iz oblasti namjenske industrije. Tako je za Igman Konjic odobrena dodjela 387.114 KM, Binas Bugojno iznos od 436.744 KM, Pretis Vogošća iznosu od 426.818 KM, BNT Tvornica mašina i hidraulike Novi Travnik iznosu od 476.448 KM, Zrak Sarajevo iznosu od 287.854 KM, TRZ Hadžići iznosu od 337.484 KM, te za Unis Ginex Goražde iznos od 347.410 KM.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije će s korisnicima granta sklopiti ugovore o realizaciji dodijeljenih sredstava, s precizno definisanim elementima za njihovom utrošku, te pravima i obavezama ugovornih strana. Korisnici su dužni ovom ministarstvu dostaviti izvještaje i materijalne dokaze o utrošenim grant sredstvima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.