NavMenu

Repertoar multiplex Cinema City od 06.05. - 12.05.2010. godine

Izvor: eKapija Srijeda, 05.05.2010. 09:01
Komentari
Podeli

Iza dugog prazničnog vikenda u kojem je program Cinema City predvodio dugočekivani stripovski spektakl "Iron Man 2" prvi sarajevski multiplex i u narednoj sedmici najavljuje otvaranje novog aktuelnog filmskog naslova i pretprodaju ulaznica za Svjetsku premijeru jednog od najočekivanijih filmova godine.

"Iron Man 2", drugi dio priče o avanturama karizmatičnog super junaka Tony Starka koji svoj moćni kostim koristi za borbu protiv zločina nastao prema kultnom stripu izdavačke kuže Marvel u Cinema City privukao je preko 1000 gledatelja u prvim danima prikazivanja, a bitno je napomenuti da su sarajevski fanovi film imali priliku vidjeti čak 7 dana prije njegove premijere na sjevernoameričkom kontinentu zakazanu za 07.maj. Pored ovog mega hita koji će u prvom vikendu prikazivanja u Americi ostvariti zaradu od oko 100 miliona dolara repertoar Cinema City od 06.maja predvodi izuzetno zanimljivi i napeti akcioni SF horor "Daybreakers".

Rediteljsko ostvarenje mladog bratskog kreativnog dvojca koga čine Michael i Piter Spierig predstavlja vrhunsku akciju i u ovim vremenima vrlo aktuelnu priču te sjajnu glemačku ekipu koju predvodi Ethan Hawke, junak sjajnih trilera "Training Day" i "Napad na policijsku stanicu 13". U sporednim ulogama u filmu koji je u kinima širom svijeta ostvario zaradu od preko 50 miliona dolara gledamo sjajne veterane Sam Neilla i Willema Dafoea.

Radnja filma dešava se u svijetu bliske budućnosti gdje vampiri čine veći dio populacije planete zemlje na kojoj je ostalo samo 5 % ljudi. Izvori ljudske krvi su pri kraju a Edward Dalton, vampir i hematolog radi na sintetički proizvedenoj krvi koja bi zadovoljila potrebe vampirske populacije. Rješenje svih muka preostalih ljudi na planeti vidi u osobi koja se iz vampira može pretvoriti u čovjeka ali njegova farmaceutska kompanija ima druge planove...

Cinema City 06.maja kreće sa pretprodajom ulaznica za svijetsku premijeru istorijskog spektakla "Robin Hood", novog remek djela kreativnog dvojca koji stoji iza višetrukog dobitnika Oskara i Blockbustera "Gladiator" , reditelja Ridleya Scotta i glavnog junaka Russella Crowea. Pored akcionog junaka koji je Zlatni kip osvojio za ulogu generala Maximusa u "Gladiatoru" u glavnoj ženskoj ulozi u vizuelno zapanjujućem spektaklu koji govori novu verziju priče u legendarnom britanskom narodnom junaku iz 13-tog stoljeća gledamo njegovu zemljakinju i dobitnicu Oskara Cate Blanchett dok u ulozi glavnog negativca imamo junaka "Sherlocka Holmesa", britanca Marka Stronga.

"Robin Hood" svoju Svjetsku premijeru ima 12.maja u 18:00 sati na Filmskom Festivalu u Kanu a Cinema City svjetsku premijeru svim fanovima odmah nakon zakazuje za 20:30 sati u dvorani 1. Ulaznice za svjetsku premijeru po cjeni od 6 KM su u pretprodaji na blagajnama multiplexa od 06.maja.

Uz napomenu da i oni najmlađi gledatelji ovih dana mogu uživati u urnebesnoj animiranoj komediji "Planeta 51" sinhronizovanoj na naš jezik još jednom ponavljamo da sve informacije oko svjetske premijere filma "Robin Hood", filmova na repertoaru, najava, te usluga Cinema City uključujući 3D projekcije svi zainteresovani mogu dobiti putem web stranice www.cinemacity.ba gdje se mogu prijaviti za sedmični newsletter te putem info telefona: 033 567 288.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.