NavMenu

Nova banka dokapitalizovana sa 30 mil KM

Izvor: biznisinfo.ba Petak, 25.12.2020. 14:27
Komentari
Podeli
(Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
Nova Banka Banjaluka dokapitalizovana je sa 30 mil KM, a većinu novca uplatili su postojeći akcionari (dioničari), izvještava Biznisinfo.

Nova banka je 30. emisijom hartija od vrijednost emitovala ukupno 30.000.000 akcija nominalne vrijednosti 1 KM po akciji, ukupne nominalne vrijednosti emisije 30 mil KM.

Emisija je vršena sa korištenjem prava preče kupovine postojećih akcionara.

Upis i uplata akcija počela je u četvrtak, 3.12.2020. godine. Rok za korištenje prava preče kupovine bio je 15 dana od dana početka upisa i uplate, odnosno zaključno sa 17.12.2020. godine.

U toku prava preče kupovine, pravo su iskoristila četiri akcionara, te je upisano i uplaćeno ukupno 26.617.206 redovnih običnih akcija.

Nakon isteka prava preče kupovine, ostatak emisije u iznosu od 3.382.794 akcija ponuđen je na Banjalučkoj berzi javnom ponudom.

Prodajni nalog u sistem Banjalučke berze unesen je u petak 18.12.2020. godine, a zaključivanje poslova počelo je u četvrtak 24.12.2020. godine. Prvog dana zaključivanja poslova realizovana je cjelokupna ponuđena količina akcija.

Ovom emisijom, dakle, upisano je i uplaćeno 30.000.000 akcija, odnosno cjelokupna ponuđena količina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.